Dan Negru: 280.000 de cetățeni români votează astăzi. Dacă nu le convine cine câștigă, ungurii pot să plece in SUA oricând, fără viză

Dan Negru
Dan Negru

Dan Negru a transmis un mesaj în legătură cu alegerile din Ungaria.

Într-o postare pe Facebook, Dan Negru a transmis un mesaj despre alegerile din Ungaria și despre cei 280.000 de etnici unguri care votează pe teritoriul României:

„Nu se prea vorbește despre cei 280 mii de cetățeni români care votează.

Sunt ungurii cu dublă cetățenie din Transilvania care s-au înregistrat ca să voteze la alegerile din Ungaria.

Azi sunt alegeri in Ungaria.

Dacă nu le convine cine câștigă, ungurii pot să plece in America oricând, fără viză.

Noi încă așteptăm“, a precizat Dan Negru.

Fabrica BMW din Debrecen

„Nu se vorbește nici despre conferința anuală de presă din zilele a grupului BMW unde s-a anunțat că pe 1 iunie începe construcţia fabricii BMW de la Debrecen cu o investiție de peste 1 miliard euro.

E la 30 de kilometri de graniță.

Au avut de ales între Ungaria și România. Au ales...

Asta chiar dacă la noi mașinile de protocol ale oficialilor români sunt BMW-uri și Merțane.

Cu Dacia îi duce doar la pușcărie“, a scris Dan Negru pe Facebook.

Opoziția unită vs. Viktor Orban. Zi decisivă pentru Ungaria, după o guvernare de 12 ani

Războiul din Ucraina a dat peste cap planurile lui Orban și l-a forțat să facă manevre incomode, după mai mult de un deceniu de legături strânse cu Moscova.

Alianța celor șase partide din opoziție se află acum destul de aproape de partidul Fidesz al lui Orban în sondaje. Potrivit celui mai recent sondaj realizat de Zavecz Research, Fidesz conduce cu 39% sprijin față de 36% pentru opoziție, în timp ce o cincime dintre alegători nu s-au decis încă pe cine să susțină în cursă.

Liderul opoziției, conservatorul Peter Marki-Zay, în vârstă de 49 de ani, a prezentat alegerile ca pe o opțiune pentru maghiari între Est și Vest. Orban a întors Ungaria spre Rusia, spune el, erodând drepturile democratice și îndepărtând țara central-europeană de Uniunea Europeană, unde îi este locul.

"Un Putin ungur sau Europa?", scrie pe panourile de afișaj ale opoziției, care arată o fotografie a președintelui rus Vladimir Putin alături de Orban.

Orban, în vârstă de 58 de ani, s-a prezentat ca un apărător al intereselor Ungariei, respingând sancțiunile UE privind petrolul și gazele rusești.

De asemenea, el și-a acuzat adversarii că încearcă să atragă Ungaria în războiul din Ucraina, acuzație pe care aceștia o neagă.

"Stânga a semnat un pact cu ucrainenii. Dacă vor câștiga, vor începe transporturile de arme (către Ucraina), vor închide robinetele de gaz și vor ruina economia", a postat Orban vineri pe pagina sa de Facebook.

Orban nu s-a opus prin veto la nicio sancțiune a UE împotriva Rusiei, chiar dacă a declarat că nu este de acord cu acestea. De asemenea, guvernul său a permis desfășurarea de trupe NATO în Ungaria, unde sprijinul public pentru NATO a fost de 80% într-un sondaj GLOBSEC din 2021 (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel