DAN ADAMESCU, arestat preventiv

Omul de afaceri, DAN ADAMESCU, a fost arestat preventiv. În aceste condiții, acesta se va întoarce în arestul poliției. 

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis arestarea lui DAN ADAMESCU pentru 29 de zile. Anterior, ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore expirase, dar la scurtă vreme DAN ADAMESCU a fost din nou pus în cătuşe şi dus în arest.

Cele 24 de ore prevăzute de ordonanţa de reţinere în timp ce încă se judeca cererea de arestare preventivă, aşa că lui DAN ADAMESCU i s-au scos cătuşele. Acesta a părăsit sala de judecată, dar a rămas pe holurile Curţii de Apel în aşteptarea unei decizii a magistraţilor.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de omul de afaceri DAN ADAMESCU  pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită.

Potrivit DNA, Dan Grigore Adamescu a remis, în decembrie 2013, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpaților STANCIU ION și ROVENȚA ELENA, judecători la Tribunalul București - Secția VII Civilă, pentru ca în schimb, magistrații să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era inculpatul Adamescu Grigore Dan.

Citește și: Ponta, dezvăluiri devastatoare: Dan Adamescu, sprijinit de unii liberali, pregătea cea mai mare fraudă din istorie

Procurorii susţin că DAN ADAMESCU i-a dat banii unui avocat, care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societățile din grup, prin virament bancar. Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Adamescu a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru „servicii juridice". Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal, și în aceeași zi banii au fost ajuns în contul soției intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior, din contul soției, suma de bani. Intermediarul, practician în insolvență, a remis suma de 15.000 euro judecătorului STANCIU ION, imediat după deschiderea procedurii insolvenței S.C. BAUMEISTER S.A., coordonată de Dan Grigore Adamescu, în luna decembrie 2013.

În același context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecătoarei ROVENȚA ELENA, în vederea pronunțării unei soluții favorabile, respectiv în sensul respingerii contestațiilor celorlalți creditori, soluția având ca efect imediat și desemnarea unui alt lichidator judiciar „agreat".

Citește și: De Ce s-a sinucis pionul lui Adamescu, patronul Astra. Varianta procurorilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel