Ponta, dezvăluiri devastatoare: Dan Adamescu, sprijinit de unii liberali, pregătea cea mai mare fraudă din istorie

Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Antena 3 că s-au făcut presiuni asupra sa și a fostului ministru de Finanțe, Daniel Chițoiu, pentru ca un apropiat al lui  Dan Adamescu să fie menținut în Autoritatea de Supraveghere Finaciară.

"S-au făcut niște presiuni fantastice asupra mea și asupra lui Daniel Chițoiu pentru ca domnul Daniel Tudor-omul domnului Adamescu—să rămână în cadrul ASF șeful secției de asigurări, că am considerat, pe baza informațiilor pe care le aveam, că domnul Adamescu și compania domniei sale sunt foarte aproape de a comite una dintre cele mai mari fraude din istoria României, vorbim de sute de milioane de euro", a spus prim ministrul.

Întrebat de unde veneau presiunile și dacă acestea erau politice, Ponta a răspuns: "Evident funcția de șef al ASF a fost negociată de noi, politic, cu colegii liberali. Domnul Tudor are un grup de colegi liberali care îl susțin".

Ponta a adăugat că, în cadrul unei ședințe cu conducerea Băncii Naționale, i-a cerut lui Dan Radu Rușanu, fostul șef al ASF, să sesizeze Parchetul.

Citește și: DNA, acuzații oficiale pentru Dan Adamescu. Mită de zeci de mii de euro

"Am participat alături (..) de board-ul Băncii Naționale, guvernator, prim—viceguvernator, șeful secției de Supraveghere și de toți membrii ASF-ului și de ministrul de Finanțe Daniel Chițoiu, cred că era și Liviu Voinea, la o ședință în care am discutat despre efectele asupra pieței produse de faptul că firma domnului Adamescu a făcut un fel de schemă Ponzi, adică a acoperit o gaură, făcând o gaură și mai mare și mai mare și la un moment dat auditul făcut de ASF dădea niște cifre uriașe. A fost opinia și a guvernatorului, și a mea către Radu Rușanu și conducerea de atunci a ASF: "sesizați toate instituțiile statului, inclusiv Parchetul, altfel sunteți voi vinovați că acoperiți", a mai afirmat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel