De Ce s-a sinucis pionul lui Adamescu, patronul Astra. Varianta procurorilor

Avocatul omului de afaceri Dan Adamescu s-a sinucis, luni, la metrou, în aceeași zi în care patru judecători de la Tribunalul București au fost arestați. De ce? O posibilă explicație stă chiar în decizia de arestarea a judecătorilor. 

Un gest care ridică semne de întrebare cu atât mai mult cu cât, după doar două zile, la clientul său, Dan Adamescu, au urmat percheziții urmate de începerea urmăririi penale pentru două infracțiuni de dare de mită. 

Luju.ro a descoperit, în cuprinsul încheierii prin care judecătoarea de la Curtea de Apel București (CAB) a decis arestarea preventivă a celor patru judecători de la Tribunalul București, că avocatul lui Dan Adamescu, George Dumitru, în vârstă de 36 de ani, știa foarte bine ce era în respectivul dosar. După cum reiese din încheierea de arestare, el a fost un pion în circuitul șpăgii, fapt ce l-a recunoscut. Asta ar fi putut duce oricând la inculparea sa pentru complicitate la dare de mită. Totodată, prin recunoașterea faptelor, avocatul i-a înfundat pe cei patru judecători și pe clientul său. 

VEZI și: Avocatul lui Adamescu era martor în dosarul de corupție 

Unul dntre juriștii lui Dan Adamescu, Daniel Onute, a explicat că afaceristul și fiul său și-au dat acordul pentru coruperea judecătorilor, declarație confirmată de către martora Daniela Elena Firestain. În plus,  "martora a afirmat că în luna decembrie 2013 s-a întâlnit cu Adamescu Dan Grigore și cu Onute Daniel, la sediul S.C. Asigurare Reasigurare Astra S.A., ocazie cu care Onute Daniel i-a transmis lui Adamescu Grigore Dan că mai avea nevoie de o sumă de bani, nespecificată, pentru rezolvarea "problemei" cu dosarul de insolvență". Acesta a fost momentul în care a intervenit avocatul George Dumitru. Potrivit judecătorilor, Dan Adamescu "a stabilit ca martora să plătească, în baza unui contract de asistență juridică, încheiat formal cu avocatul DUMITRU GEORGE – CLAUDIU, o sumă de bani, care îi va fi indicată ulterior de ONUTE DANIEL. Martora a aflat de la ONUTE DANIEL că se va folosi de avocatul DUMITRU GEORGE-CLAUDIU pentru a scoate banii, pe care ulterior, îi va înmâna lichidatorului BORZA MONICA ANGELA în vederea remiterii lor către judecatori, folosind cu privire la acești apelativul de 'jude'".

VEZI și: Percheziții la Dan Adamescu, în dosarul de corupție al celor patru judecători de la TB

Avocatul George Dumitru a recunoscut că a scos banii din cont care erau destinați coruperii judecătorilor. Prin declarația sa de la DNA și colaborarea cu procurorii, avocatul a contribuit la înfundarea clientului său- "Susținerile martorei FIRESTAIN ELENA DANIELA se coroborează cu declaraţia martorului DUMITRU GEORGE – CLAUDIU, care a depus la prezentul dosar o copie a unui extras de cont, prin care se atestă viramentul, dintr-un cont aparținând S.C. BAUMEISTER UTILAJE ECHIPAMENTE S.R.L., în contul cabinetului său de avocatură a sumei de 223.200 lei, în data de 10.12.2013. În aceeași zi, avocatul DUMITRU GEORGE CLAUDIU a efectuat o retragere în numerar a sumei de 222.040 lei, din care ONUTE DANIEL afirma a primit suma de 100.000 lei, în numerar, pentru coruperea judecătorilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel