Daily Telegraph: Românii şi bulgarii, învăţaţi să exploateze beneficiile din UK

imigranti
imigranti

Cotidianul Daily Telegraph scrie, marţi, în ediţia sa online, că bulgarii şi românii şi-au rezervat deja locuri în autocarele care urmează să aducă mii de est-europeni în Marea Britanie. Ziarul conservator a aflat că agenţii de recrutare din Sofia le oferă muncitorilor sfaturi despre cum să exploateze beneficiile sociale oferite de Regatul Unit.

Astfel de agenţii ar fi create cu misiunea clară de a-i ajuta pe bulgari să profite cât mai bine cu putinţă de sistemul ajutoarelor sociale din Insulă.

Austria, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franţa, Malta şi Marea Britanie vor ridica restricţiile pe piaţa muncii impuse muncitorilor din cele două ţări, la 7 ani de la aderarea României şi Bulgariei la UE. La cele 8 se adaugă şi Spania, care în decembrie 2012 a primit acordul Comisiei Europene pentru a reintroduce restricţiile doar pentru muncitorii români, din cauza crizei economice şi financiare.

Daily Telegraph o prezintă pe Aleksandra Dzhongova, care conduce o agenţie pentru ocuparea locurilor de muncă cu sediul în Sofia. Aceasta se declară conştientă de faptul că există firme făcute special pentru ca nou-veniţii să exploateze serviciile sociale, nu să-şi caute un loc de muncă.

Dna. Dzhongova ajută anual aproximativ 300 de bulgari să-şi găsească o slujbă în Regatul Unit. Ea susţine că bulgarii nu fură munca britanicilor, ci mai degrabă o fac pe aceea pe care cetăţenii Regatului Unit o refuză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel