Dacia, vânzări în Europa. Ce s-a întâmplat în octombrie

Dacia
Dacia

Dacia a reușit să înregistreze o creștere importante la nivelul Europei.

Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat în octombrie un avans de 7,8% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,4%, de la 2,9% în perioada similară din 2017, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate joi.

Datele sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele membre ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat luna trecută la 37.929 unităţi, în creştere faţă de perioada similară din 2017 (35.192 vehicule).

Cota de piața, la 3,3%

Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat în octombrie scăderi ale vânzărilor de 14,6% şi, respectiv, 1,2%. Vânzările grupului german Volkswagen şi ale companiei americane Ford au înregistrat luna trecută un declin al livrărilor de 21,6%, şi, respectiv, 0,9%, în timp ce Daimler a raportat un avans de 7,6%.

În primele zece luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au înregistrat o creştere de 13,2% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,3%, de la 3% în perioada similară din 2017. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 443.481 unităţi, în creştere faţă de perioada ianuarie - octombrie 2017 (391.885 vehicule).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel