Cutremur Taiwan, bilanţul zilei. Echipele de salvare caută supravieţuitori

Cutremur Taiwan, captura video youtube
Cutremur Taiwan, captura video youtube

Echipele de salvare depun eforturi contracronometru pentru a găsi supravieţuitori şi pe cei 76 de dispăruţi în urma cutremurului produs în largul coastei de est a ţării, în apropiere de oraşul Hualian, şi care s-a soldat cu şapte morţi şi 256 de răniţi, relatează miercuri EFE.

La operaţiunile de salvare, îngreunate de valul de frig cu care se confruntă zona, participă 644 de militari şi peste 750 de angajaţi ai poliţiei şi pompierilor, cu excavatoare şi alte dispozitive de detectare a unor eventuali supravieţuitori, a informat premierul taiwanez Lai Ching-de.

În total, 227 de persoane au fost salvate, potrivit Centrului pentru intervenţii de urgenţă (CEOC). Şeful guvernului a anunţat deja alocarea unei tranşe de 300 de miliarde de dolari taiwanezi (circa, 8,3 milioane de euro) pentru victime şi familiile lor, care includ indemnizaţii şi ajutoare pentru relocare şi îngrijiri medicale.

Cutremurul a afectat numeroase infrastructuri printre care două poduri şi numeroase şosele. Printre clădirile care au suferit pagube se află Hotel Tongshuai, ale cărui prime etaje s-au prăbuşit şi unde au fost prinşi între dărâmături trei angajaţi, dintre care doi au fost salvaţi, în timp ce o femeie a murit. Alte structuri avariate grav au fost complexul Yunmencuidi, în care se află un restaurant şi care a rămas înclinat la aproape 45 de grade, precum şi Hotelul Meilun, unde se află majoritatea persoanelor rămase nelocalizate.

Panică în toată insula

Printre răniţi se află şi 33 de străini, fără să existe încă informaţii despre victime de origine spaniolă sau latinoamericane, în timp ce unul dintre ei, un chinez, se află în stare critică. Deşi zonele cele mai afectate sunt cele din apropierea oraşului Hualien, cutremurul produs marţi las 23.50 ora locală s-a simţit în toată insula generând panică. Epicentrul seismului s-a situat la 18,3 kilometri nord-est de Hualien.

De la sfârşitul săptămânii trecute sa-u înregistrat peste o sută de cutremure de intensităţi diferite, inclusiv cel de duminică de 6,1 grade - o intensitate mai puţin frecventă în insulă, în pofida activităţii seismologice regulate din Taiwan - fapt ce a declanşat speculaţii privind venirea unui mare cutremur.

[citeste si]

Seismologii sunt de părere că în apropierea Taiwanului, mai concret în fosa insulelor Ryukyu, s-a înregistrat o mişcare telurică de peste 8 grade după un interval de zece ani. Taiwan se află în aşa numitul Cerc de foc al Pacificului, o zonă de mare activitate seismică, iar în 1999 a fost afectat de un cutremur de 7,6 grade, care a provocat moartea a 2.415 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel