Cutremur. Peste 300 de elevi şi cadre didactice vor participa la o simulare

Peste 300 de elevi și cadre didactice vor fi evacuate. Cu toții vor participa la o simulare de cutremur ce va avea loc vineri.

Peste 300 de elevi, cadre didactice şi personal auxiliar de la Şcoala gimnazială 31 vor fi evacuaţi vineri, 5 aprilie, la ora 13,15, în cadrul unui exerciţiu de simulare a unui cutremur, a anunţat Primăria Sectorului 2.

Pentru prima dată, la asemenea activităţi, vor fi angrenaţi şi elevii albanezi care învaţă în două clase de la această şcoală.

Primăria Sectorului 2 reia, din această săptămână, exerciţiile pentru instruirea elevilor şi cadrelor didactice cu măsurile ce se impun în caz de cutremur, precum şi cu acordarea primului ajutor victimelor.

Seism cu intensitatea de 6,5 grade

Potrivit scenariului gândit de specialiştii Primăriei Sectorului 2, vineri, la ora 13,15, va avea loc un seism cu intensitatea de 6,5 grade, urmat de două replici, soldat cu rănirea a doi elevi şi importante distrugeri la clădirea şcolii.

Cei 300 de elevi, cadrele didactice şi nedidactice vor trebui să respecte indicaţiile primite de la reprezentanţii administraţiei locale pentru gestionarea situaţiei, să se adăpostească şi să părăsească clădirea în siguranţă.

De asemenea, ei vor fi instruiţi cum să intervină de urgenţă pentru acordarea primului ajutor colegilor răniţi.

Vezi și: Codul administrativ. Iordache: Primarii trebuie să aibă pensii speciale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel