Cutremur la Hollywood. Cine a finanțat "Lupul de pe Wall Street"

Cotidianul amerian Wall Street Journal a descoperit că filmul "Lupul de pe Wall Street" a fost finanțat cu sute de milioane de dolari într-un circuit financiar care are la bază bani di Malaezia. 

În Malaezia este un scandal imens cu privire la bani sifonați din fondul de investiții 1MDB, banii ar fi ajuns și-n conturile premierului Najib Razak, dar și la finanțarea filmului "Lupul de pe Wall Street", care a stâns a strâns venituri de 400 de mil. de dolari şi a fost nominalizat pentru 5 categorii la Academy Award, potrivit zf.ro.

Firma prin care a fost finanțat filmul cu bani din Malaezia este una necunoscută, numită Red Granite Pictures. Deşi produsese până în acel moment un singur film, compania a venit cu cele 100 de milioane de dolari necesare pentru ca filmul Lupul de pe Wall Street să devină realitate.

[citeste si]    

Anchetatorii au descoperit că în spatele companiei care a finanţat filmul se afla fondul malaezian de investiţii 1MDB, care a intrat în vizorul anchetatorilor, atât pe plan local cât şi internaţional, după ce a acumulat datorii de peste 11 miliarde de dolari. Zecile de milioane de dolari ar fi fost mutate de fondul 1MDB în compania Red Granite Pictures prin mai multe offshore-uri, după cum a descoperit Wall Street Journal.

FBI a citat mai mulţi angajaţi ai Red Granite, ai unei firme de contabilitate şi a unei bănci prin care s-ar fi făcut mai multe tranzacţii. Red Granite, compania care a finanţat Lupul de pe Wall Street, a intrat în scenă în anul 2011 după ce a dat o petrecere de un milion de dolari la Cannes şi a adus artişti precum Kanye West şi Pharrell Williams. La câteva luni după, primul film finanţat de companie a fost lansat: Friends with Kids.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel