Cutremur în Franța și Marea Britanie înainte de euroalegeri

Cel mai sumbru scenariu al prognozelor electorale s-ar putea materializa în Marea Britanie, după ce un sondaj de opinie a arătat că partidul eurosceptic al lui Nigel Farage, UKIP, conduce în preferințele alegătorilor. În Franța, Frontul Național al Marinei Le Pen se află pe locul al doilea, cu puțin în spatele partidului de centru-dreapta, UMP, dar cu un avans considerabil în fața socialiștilor.

Potrivit unui sondaj ComRes/ITV News, sprijinul pentru United Kingdom Independence Party (UKIP) a crescut cu 8 procente față de începutul acestei luni, atingând 38%.

Laburiștii se află pe poziția secundă, cu un scor de 27%, în timp ce conservatorii lui David Cameron se zbat pe locul al treilea, la un procent de 18%. Liberal-democrații ocupă a patra poziție în preferințele electoratului, cu 8%.

Sondajul ComRes are și o parte proastă pentru Nigel Farage. 32% dintre votanții săi cred că UKIP este un partid rasist. Sondajul este frustrant pentru Farage, care pretinde cu fermitate că formațiunea pe care o conduce nu este rasistă.

Citește și: Cine sunt prietenii lui Putin din Uniunea Europeană


Majoritatea sondajelor realizate în Franța arată că Frontul Național continuă trendul ascendent confirmat la alegerile municipale. Potrivit mediei sondajelor realizate anul acesta, partidul Marinei le Pen este favoritul a 22,5% dintre alegători, la diferență mică de primul loc, ocupat de UMP, care are un scor de 23,%. Socialiștii francezi au doar 19,1%.

Un alt sondaj însă, realizat de CSA la comanda BFMTV și Nice Martin, citat de Daily Mail, situează Frontul Național pe prima poziție, cu 24%, mai mult cu 2% decât centru-dreapta și cu 4% peste centru-stânga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel