Cursurile online. Morcan (CJE Constanța): Profesorii care REFUZĂ să predea, CONCEDIU fără plată sau DEMISIA!

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

CJE Constanța a reacționat privind desfășurarea orelor online, după analiza unui elev.

Zilele trecute, un elev de clasa a VII-a din cadrul Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie Sud a analizat situația orelor online care ar trebui să se organizeze și a constatat că, din cele 32 de ore de curs dintr-o săptămână de școală, a putut participa doar la 14 dintre ele. Motivul? Unii profesori refuză să predea în mediul online, deși unitatea de învățământ se află în scenariul hibrid. 

Printr-un comunicat de presă, Consiliul Județean al Elevilor Constanța informează că „având în vedere situația excepțională în care ne aflăm la nivel național și luând în considerare modificările din sistemul de învățământ menite să asigure continuitatea parcursului educațional al elevilor în orice condiții considerăm inacceptabilă atitudinea profesorilor care refuză predarea în mediul online.

„Astfel, aducem în vedere prevederile Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin OMEC nr. 5545/2020, dar și a modificărilor aduse asupra fișei postului cadrului didactic, care menționează că profesorii au în atribuții asigurarea continuității procesului didactic prin intermediul tehnologiei și al internetului”, se mai arată în comunicatul de presă. 

„Practic, luând în considerare situația în care ne aflăm, în care procesul educațional trebuie să se mute în spațiul online pentru a proteja sănătatea tuturor actorilor implicați, este imperioasă implicarea profesorilor și a elevilor în desfășurarea orelor online, astfel încât să nu se înregistreze lacune în învățare, iar educația să poată continua în parametri optimi”, mai transmite CJE Constanța. 

Atitudinea cadrelor didactice care refuză predarea în mediul online, condamnată de CJE Constanța

În acest sens, comunicatul arată: „Consiliul Județean al Elevilor Constanța condamnă atitudinea cadrelor didactice care refuză predarea în mediul online și solicită direcțiunii Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie Sud și Inspectoratului Școlar Județean Constanța să întreprindă toate măsurile necesare, astfel încât derapajele de acest gen să nu mai existe în sistemul educațional”.

Președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța, Silviu Morcan, declară prin comunicatul de presă că „astfel de atitudini superficiale, în care profesorii refuză cu vehemență predarea în mediul online și privează accesul la educație a zeci de elevi, ar trebui atent monitorizate și sancționate de către direcțiune. Un profesor care nu vrea să transpună în spațiul virtual conținuturile pe care le-ar preda, în mod normal, la clasă, are două opțiuni: fie solicită concediu fără plată până la sfârșitul pandemiei, fie își dă demisia din învățământ.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel