Cursă de mașini, sfârșit tragic. Accident mortal

Un tânăr de 25 de ani din municipiul Mediaş a fost arestat preventiv, vineri, după ce o anchetă a poliţiştilor şi procurorilor a reliefat faptul că bărbatul s-ar face vinovat de moartea unui om pe care l-a accidentat în timpul unei curse ilegale de maşini ce a avut loc pe o şosea din localitate, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu. 

Accidentul a avut loc în seara zilei de 5 august, iar victima, un tânăr de 23 de ani, din localitatea Târnava, se angajase în traversarea unui drum pe la o trecere de pietoni de pe Şoseaua Sibiului, din municipiul Mediaş. 

"Cercetările desfăşurate din momentul accidentului până în prezent au concluzionat că şoferul care l-a accidentat mortal pe tânărul de 23 de ani participa la o cursă ilegală de maşini", se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu, scrie Agerpres. 

Potrivit poliţiştilor, după investigaţiile efectuate, audierea martorilor şi vizionarea unor imagini care prezentau circumstanţele în care s-a produs accidentul, s-a concluzionat că şoferul nu a acordat prioritate pietonului, pe fondul unei întreceri ilegale cu autoturismele. La cursa ilegală de maşini au luat parte trei persoane: şoferul care ar fi lovit pietonul, o tânără de 21 de ani şi un tânăr de 23 de ani, ambii din localitatea Copşa Mică. 

Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş. Şoferul de 25 de ani, din Mediaş, este acuzat de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, respectiv împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice. 

În urma hotărârii luate vineri de o instanţă judecătorească, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

De asemenea, pe numele celorlalţi doi tineri au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, aceştia fiind cercetaţi în stare de libertate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel