Cum i-a tras tripleta Ghica-Danileț-Hăineală clapa lui Toni Neacșu

ghica_danilet_haineala
ghica_danilet_haineala

Alina Ghica și Cristi Danileț, susținuți de Oana Schmidt Hăineală, s-au străduit să-l încrimineze pe Adrian Toni Neacșu la Curtea Supremă că a primit venituri salariale nemeritate, ce s-au bazat pe documente false. Ceea ce nu au spus Danileț și Ghica a fost că Hăineală i-a plătit atât timp cât au fost revocați din CSM. Chirie, transport, salariu, diurnă- toate le-au fost decontate. 

[caption id="attachment_420439" align="aligncenter" width="400"] foto: luju.ro[/caption]

Lumea Justiției a dezvăluit că Mircea Aron și Horațius Dumbravă au fost acuzați de DNA că au declarat strâmb, încercând să-i creeze o imagine favorabilă lui Neacșu. Nu același lucru l-au făcut și Alina Ghica, Cristi Danileț și Oana Hăineală.

Alina Ghica

Alina Ghica a fost un martor critic din dosarul lui Neacșu. Pentru a prezenta contextul, precizăm că judecătoarea a fost revocată din CSM, prin votul a 400 de judecători, și repusă în funcție de CCR. După cum scria Luju.ro, doar o săptămână Alina Ghica nu a beneficiat de salariu. O săptămână din trei luni în care a primit salariu și diurnă. Nu i-au fost decontate chiria și nici transportul. Ea a declarat în fața instanței că Toni Neacșu pretinde să beneficieze de salariu, în condițiile în care stă acasă și nu vine la serviciu, afirmând că "trebuie să muncească pentru a justifica drepturile salariale încasate”.

Oana Hăineală

Procuroarea Oana Schmidt-Haineală le-a explicat procurorilor DNA cum funcționează Consiliul Superior al Magistraturii, dar și care sunt atribuțiile pe care fiecare membru le are sau trebuie să le îndeplinească. Ea a precizat că nu a existat o discuție în CSM în care să se stabilească că fiecare membru poate decide dacă vine sau nu la serviciu, subliniind că "un asemenea mod de desfășurare a activității este contrar legii".

Cristi Danileț

Cristi Danileț a fost și el revocat din CSM trei luni, la fel ca Alina Ghica. Spre deosebire de aceasta, Danileț a primit salariu, diurnă, decontarea chiriei și transportului. Despre fostul său prieten Neacșu, Danileț a spus în fața instanței că nu venea la serviciu toată săptămâna, ci doar când erau ședințe de Plen sau de Secții. Acesta le-a povestit procurorilor că de fiecare dată ajungea în București fie în dimineața în care avea loc sedința de Plen sau de Secție, fie cu o seară înainte, plecând însă aproape întotdeauna după ședință sau cel mai târziu a doua zi. “Deplasările le făcea întotdeauna cu șoferul lui, inculpatul Roșca Angel Gabriel și cu siguranțâ când pleca de la sediul CSM mergea la domiciliu în municipiul Focșani", a mai precizat Danileț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel