Cum se simte Kim Jong Un. Ce transmit oficialii din Coreea de Sud

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

CNN a prezentat informații provenite din Coreea de Sud despre starea de sănătate a liderului comunist din Coreea de Nord, Kim Jong Un.

'Kim Jong Un este în viață și se simte bine! A stat în zona Wonsan din data de 13 aprilie. Nu s-a detectat până acum nicio activitate suspectă', a spus consilierul prezidențial pe probleme de politică externă din Coreea de Sud, Moon Chung-in, pentru CNN.

Pe de altă pare alte agenții internaționale anunță că liderul nord-coreean Kim Jong-Un se află „în stare vegetativă”. Conform unor surse citate de publicaţia japoneză Shukan Gendai, Kim Jong-Un, în vârstă de 36 de ani, este în "stare vegetativă".

Când a emis mass-media din Coreea de Nord ultimele informații despre Kim

Mass-media de stat din Coreea de Nord a emis cele mai recente informații despre Kim pe 11 aprilie, când acesta a prezidat o întâlnire, dar nu i-a confirmat participarea la un eveniment care marca ziua de naștere a bunicului său, Kim Il Sung, pe 15 aprilie, un important eveniment aniversar în Coreea de Nord.

Kim, 36 de ani, a mai dispărut din mass-media nord-coreeană. În 2014, a lipsit mai bine de o lună, iar televiziunea de stat l-a prezentat mai târziu mergând șchiopătat. Speculațiile despre sănătatea sa au fost influențate de faptul că fumează mult, de creșterea în greutate de la preluarea puterii și din cauza istoricului problemelor cardiovasculare din familie.

Când tatăl lui Kim Jong Un, Kim Jong Il, a suferit un accident vascular cerebral în 2008, presa sud-coreeană a raportat la acea vreme că medici chinezi au fost implicați în tratamentul său, împreună cu medici francezi.

Cine este Kim Jong Un

Născut în anul 1984, Kim Jong-Un este fiul lui Ko Young-hee, o cântăreaţă de operă, şi al lui Kim Jong-Il, liderul autoritarist care a condus Coreea de Nord până în anul 2011, când a decedat.

Kim Jong-Un, preşedintele Biroului politic al Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord, a implementat unele reforme în domeniul economic şi al agriculturii, dar este acuzat de încălcări grave ale drepturilor omului, de operaţiuni de reprimare brutală a adversarilor, inclusiv a unor membri ai familiei sale consideraţi rivali.

Prin ce s-a remarcat 

Regimul din Coreea de Nord respinge acuzaţiile. Kim Jong-Un s-a remarcat prin intensificarea programului nuclear al Coreei de Nord şi prin efectuarea a numeroase teste balistice şi atomice, care au atras avertismente vehemente din partea Statelor Unite, Coreei de Sud şi Japoniei.

Pe fondul tensiunilor, iniţial, Kim Jong-Un şi preşedintele SUA, Donald Trump, s-au ameninţat reciproc în mai multe rânduri. Ulterior, au avut mai multe întrevederi, în cadrul unei serii de negocieri pentru denuclearizarea Coreei de Nord. Kim Jong-Un a manifestat uneori şi o atitudine deschisă cooperării cu Administraţia din Coreea de Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel