Cum să te asiguri că mașina pe care vrei să o cumperi este bună?

Pentru unii oameni, autovehiculele reprezintă singurul mod în care se pot deplasa dintr-un punct în altul, în timp ce pentru alți oameni poate fi o sursă de venit sau un obiect pe care îl folosesc pentru a-și petrece timpul liber. Indiferent în ce categorie te situezi, vrei ca mașina pe care o achiziționezi să funcționeze corespunzător. Dar cum te poți asigura de acest lucru?

Cum poți să faci o inspecție auto?

Dacă ai pornit în căutarea unei mașini prin târgurile auto autohtone, atunci ți-ar fi de folos câteva lucruri.

Primul și cel mai evident lucru pe care îl poți face este să verifici caroseria. Uită-te după găuri, zgârieturi sau urme de rugină. De regulă, cele mai afectate zone sunt pragurile, portierele sau aripile. Dacă sunt semne de rugină pe unele dintre aceste componente, nu ar fi o idee bună să achiziționezi acel autovehicul pentru că îți pui în pericol propria siguranță.

După poți verifica interiorul mașinii. Aici acordă atenție în primul rând pedalelor, schimbătorului de viteze, volanului și scaunului șoferului. Chiar dacă aceste elemente pot fi schimbate, îți pot da indicii despre gradul de uzură al mașinii. Un lucru de menționat aici este faptul că între aceste elemente și kilometrajul din bord trebuie să existe o corelație.

Apoi poți merge cu mașina la un test pe teren, dacă vânzătorul permite acest lucru. Astfel îți vei putea face o idee despre cum se conduce mașina și vei putea simți cum se comportă la drum. 

Cum faci inspecția auto dacă ai văzut mașina pe un site internațional?

Situație este puțin diferită dacă ai găsit mașina pe un site internațional.

Bineînțeles că ai opțiunea de a merge la fața locului și de a o inspecta chiar tu, dar asta ar înseamna să ai și timp, și bani la dispoziție. 

În cazul în care nu poți merge la fața locului, ar trebui să știi că există servicii care inspectează mașini oriunde în Europa. Ai la îndemână o inspectie auto care te va ajuta să iei decizia potrivită. Verificarea este una amănunțită, începând de la funcționarea ambreiajului până la drive test și verificarea emisiilor sistemului de evacuare.

De ce alte criterii trebuie să ții cont?

Un alt lucru important de care să ții cont este motorizarea mașinii. Dacă știi că vei sta foarte mult timp în trafic prin oraș, atunci un motor mare nu îți oferă niciun avantaj. În plus, un motor mai mare înseamnă un impozit pe măsură. Dar dacă utilizezi mașina împreună cu familia în fiecare zi, atunci ai nevoie de un motor care să poată pună în mișcare cu ușurință și o sarcină mai grea.

Bugetul pe care îl ai este foarte important. Multe persoane au drept criteriu principal acest lucru și nu este o idee rea. Până la urmă, indiferent de dotările pe care le are mașina și de ce poate să îți ofere, suma maximă pe care o poți da tu pe ea e aceeași. Așa că stabilește ce sumă maximă ai disponibilă și caută un model de mașină care se încadrează în acei bani.

Nu în ultimul rând, gândește-te pentru cât timp vei utiliza mașina. Dacă vrei ceva doar pentru scurt timp, atunci achiziționează o mașină relativ nouă, care să aibă rulaj mic. Astfel devalorizarea nu va fi așa mare până în momentul în care te hotărăști să o vinzi.

Există câteva lucruri la care trebuie să fii atent atunci când cauți o mașină. Nu uita de faptul că ai posibilitatea de a face o inspecție mașinii, lucru de care ar trebui să profiți ca să te asiguri că totul este în ordine. În rest, după ce ai achiziționat mașina, folosește-o și întreține-o corespunzător!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel