Cum să scapi de sughiț în doar câteva minute

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Tu știi ce se întâmplă în corpul tău atunci când sughiți?! Sughițul dispare de obicei de la sine în câteva minute, însă poate fi extrem de enervant, mai ales atunci când apare în situații nepotrivite. Iată cum să scapi de sughiț în doar câteva minute, pe cale naturală! Ce recomandă specialiștii.

Sughițul apare atunci când diafragma începe să crească involuntar. Diafragma este un mușchi care ne ajută să inspirăm și să expirăm. Sughițul poate avea mai multe cauze și depinde de la persoană la persoană.

Cum să scapi de sughiț în doar câteva minute

Printre cauzele sughițului se numără: mâncatul prea repede, băuturile carbogazoase, mâncarea picantă, consumul de alcool, schimbări rapide de temperatură, stres sau entuziasm la un nivel înalt.

Trucuri pentru a scăpa mai repede de sughiț:

1. Distrageți-vă atenția cu ceva captivant. Poate sună ciudat, însă s-a demonstrat că sughițul dispare adesea de la sine atunci când încetați să vă concentrați asupra lui.

2 .Bea apă cu gheață. Sorbirea lentă de apă rece poate ajuta la stimularea nervului vag.

3. Bea încet un pahar cu apă caldă, fără să te oprești să respiri.

4. Bea apă printr-o cârpă sau un prosop de hârtie. Acoperiți un pahar cu apă rece cu o cârpă sau un prosop de hârtie și sorbiți prin el.

5. Faceți gargară cu apă cu gheață timp de 30 de secunde. Repetați dacă este necesar.

6. Ține-ți respirația. Inspirați o înghițitură mare de aer și țineți-l timp de aproximativ 10 până la 20 de secunde, apoi expirați încet.

Ce să faci ca să previi sughițul

În unele cazuri, sughițul poate fi evitat prin unele schimbări în obiceiurile tale. Mâncați cantități mai mici și într-un ritm mai lent. Evitați alimentele picante și consumul de alcool. Puteți apela și la diverse tehnici de relaxare, cum ar fi respirația profundă sau meditația pentru a reduce stresul, scrie BZI.

Scapă de buruienile din grădină. Cele mai eficiente soluții naturale, care nu afectează plantele

Toată lumea își dorește o grădină perfectă, lipsită de buruieni. Totuși, se poate dovedi a foarte dificil să scapi de plantele nedorite. Chiar și așa, nu trebuie să apelezi la soluții chimice care îți afectează și culturile sau florile. În schimb, poți încerca soluțiile naturale, foarte simple și ușor de pus în practică.

Cel mai natural mod prin care poți scăpa de plantele nedorite

Există câteva soluții naturale care te scapă imediat de buruienile din grădina ta. Pentru o grădină impecabilă nu ai nevoie de soluții chimice, ci de câteva trucuri bune, testate de specialiști în domeniu.

Soluțiile naturale sunt cea mai bună opțiune, mai ales atunci când nu ai o grădină foarte mare și îți permiți să le pui în practică cu ușurință. Totuși, simpla smulgere a buruienilor, atunci când sunt doar câteva, rămâne o variantă eficientă. Dacă sunt mai multe astfel de plante supărătoare, metodele prin care puteți scăpa de el sunt, de asemenea, extrem de simple (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel