Urmărește emisiunea live


Scapă de buruienile din grădină. Cele mai eficiente soluții naturale, care nu afectează plantele

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Îți oferim câteva sfaturi utile pentru a avea o grădină cât mai îngrijită și lipsită de buruieni.

Toată lumea își dorește o grădină perfectă, lipsită de buruieni. Totuși, se poate dovedi a foarte dificil să scapi de plantele nedorite. Chiar și așa, nu trebuie să apelezi la soluții chimice care îți afectează și culturile sau florile. În schimb, poți încerca soluțiile naturale, foarte simple și ușor de pus în practică.

Cel mai natural mod prin care poți scăpa de plantele nedorite

Există câteva soluții naturale care te scapă imediat de buruienile din grădina ta. Pentru o grădină impecabilă nu ai nevoie de soluții chimice, ci de câteva trucuri bune, testate de specialiști în domeniu.

Soluțiile naturale sunt cea mai bună opțiune, mai ales atunci când nu ai o grădină foarte mare și îți permiți să le pui în practică cu ușurință. Totuși, simpla smulgere a buruienilor, atunci când sunt doar câteva, rămâne o variantă eficientă. Dacă sunt mai multe astfel de plante supărătoare, metodele prin care puteți scăpa de el sunt, de asemenea, extrem de simple.

Un truc cu apă fiartă s-a dovedit a fi foarte eficient în cazul buruienilor. Dacă turnați o oală cu apă clocotită direct peste buruienile nedorite, acestea se vor ofili în câteva zile. Puteți folosi și apa fiartă care vă rămâne de la gătit, cum este cea în care fierbeți pastele.

O altă metodă naturală foarte indicată este cea în care folosiți oțetul din bucătărie. Este indicată pentru buruienile cu rădăcini pivotante lungi, cum ar fi păpădia și mătrăguna. Este de ajuns să stropești solul cu oțet cât să ajungă la rădăcini, ca acestea să moară în decurs de câteva zile. Poți utiliza în acest scop și resturile de saramură de la murăturile pe bază de oțet, dar ai mare grijă să nu pui un astfel de lichid și în apropierea plantelor pe care vrei să le păstrezi în grădina ta.

Poți scăpa de buruieni și cu un ziar sau un carton, prin înăbușirea lor. Dacă întinzi panouri groase de carton sau mai multe foi de ziar peste zonele cu probleme și adaugi câțiva centimetri de mulci deasupra, vei vedea că buruienile cu creștere joasă nu mai au șanse de supraviețuire, scrie substantial.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel