EXCLUSIV  Cum rezervi o vacanță bună cu bani puțini. Traian Bădulescu (ANAT): Ce trebuie să eviți / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Daraz
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Daraz

Traian Bădulescu, consultant în turism şi purtător de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a fost invitat la emisiunea "Totul despre bani", de pe DC News, DC Business şi DC News TV, unde a spus cum se poate merge în vacanță cu niște costuri mai reduse. 

Traian Bădulescu a explicat, în exclusivitate pentru DC News, DC Business şi DC News TV, cum se pot face rezervări pentru vacanțe cu niște costuri mai reduse. Potrivit consultantului în turism, este întotdeauna recomandat să apelăm la o agenție de turism deoarece beneficiile sunt mult mai mari decât dacă mergem pe cont propriu. 

„Ca și expert în turism, dați-ne un set de sfaturi, de ponturi, pentru cei care vor să-și rezerve o vacanță bună cu niște costuri puțin mai reduse. Ce trebuie să facă, care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze?”, a întrebat jurnalistul Mihai Ciobanu.

„În primul rând, dacă vorbim de pachete turistice de vară, de sejur, le recomand să apeleze la o agenție de turism. Dacă un cuplu vrea să meargă la Milano sau la Roma poate să apeleze și la internet, pot să-și rezerve de pe anumite site-uri, unele au și ele agenții de turism online în spate, pot să-și rezerve de pe anumite site-uri și biletele de avion sau direct de la companie.

În cazul sejururilor de vară, clar, o agenție de turism este recomandată pentru că agențiile negociază, ele duc sute sau mii de turiști la același hotel de multe ori, sau către aceeași destinație, și beneficiază de tarife angro, mult mai avantajoase pentru clienți, în primul rând.

Apoi, beneficiază și de consultanță. La o agenție are cine să-i răspundă tot timpul. Agențiile de turism au și reprezentanți zonali, de cele mai multe ori. La o companie aeriană e foarte greu să dai de cineva. O agenție de turism, indiferent că este mai mare sau mai mică, îți va răspunde mult mai repede. Ea poate, și este obligată, să-ți ofere soluții dacă la fața locului există situația de overbooking, dacă hotelul nu a ținut cont de câte camere avea rezervate agenția, pot fi diverse situații. Agenția, împreună cu partenerul de acolo, indiferent că e hotelul sau o agenție locală, e obligată să-i asigure turistului un alt hotel la minim aceleași condiții.", a spus Traian Bădulescu.

 

„Dacă nu vrea să cheltuiască foarte mult, să evite vârful de sezon"

„Pe lângă ideea de a apela la o agenție, dacă nu vrea să cheltuiască foarte mult, să evite vârful de sezon. Atunci e un grad de ocupare foarte mare, este foarte aglomerat. În vârful de sezon, cum este și în cazul sărbătorilor de iarnă, mai pot apărea și întârzieri la avioane pentru că sunt mult mai multe curse, e aglomerat.  

Cine vrea să meargă pe litoralul românesc, într-adevăr, e mai greu să-i recomand aprilie sau mai pentru că riscă să nu fie chiar așa de cald. Cel mai bine începutul lui septembrie, dar pentru cine dorește, de exemplu, Grecia, mai ales insulele grecești de la Marea Egee, dar și de la Marea Ionică, cine dorește Turcia, Spania, sudul Italiei, poate să-și rezerve și pentru aprilie, mai, iunie sau pentru septembrie, octombrie. Tarifele sunt mai mici, este extrasezon, dar este încă vreme de plajă și cu mari șanse de îmbăiere, de intrat în mare.", a spus Traian Bădulescu la emisiunea „Totul despre bani", de pe DC News, DC Business şi DC News TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel