Studiile au arătat că bacteriile care trăiesc în cavitatea bucală cresc riscul apariţiei unor maladii. Nu vorbim aici doar despre cariile şi infecţiile dentare, ci şi de infarct sau alte boli cardiovasculare.
Autor: Anca Murgoci
Acum s-a demonstrat că bacteriile orale joacă un rol important în dezvoltarea pneumoniilor. Studiul realizat de School of Medicine de la Yale University, SUA, a demonstrat că bacteriile orale preced apariţia unei boli pulmonare.Bacteriile din cavitatea bucală pot ajunge în plămâni şi provoacă grave probleme de sănătate.
Potrivit BBC Mundo, oamenii de ştiinţă au comparat profilele microbilor din cavitatea bucală a adulţilor sănătoşi cu adulţii care aveau pneumonie. Aceştia au găsit la cei care sufereau de pneumonie un tip de bacterie numită Streptococcaceae. Cu toate acestea, studiul este în stare incipientă şi vor mai fi necesare alte studii pentru a dovedi rezultatele.
Dr. Nigel Carter, preşedintele Fundaţiei British Dental Health, spune că studiul prezintă legătura dintre igiena orală şi riscurile apariţiei unei maladii. Aceasta spune că „trebuie doar să vă spălaţi dinţii timp de două minute, de două ori pe zi, cu o pastă de dinţi cu fluor şi să folosiţi aţă dentară. De asemenea, trebuie să reduceţi alimentele şi băuturile bogate în zaharuri şi să mergeţi la dentist”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu