EXCLUSIV  Cum funcționează înșelătoriile online. Subcomisarul Mihai-Mădălin Mincu: Bătrânii sunt victimele principale ale acestor infractori

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Subcomisarul Mihai-Mădălin Mincu a explicat cum funcționează înșelătoriile online.

"Se folosesc de oameni care, în mod normal, dacă ar transmite un mesaj ar prinde foarte bine. Se folosesc de inteligența asta artificială ca să transmită mesaje de investiţii financiare. Părerea mea este că cine pică pică. Pică cine se prinde acolo în agrafă. De cele mai multe ori, pică bătrânii.

Înșelăciuni de peste 40.000 de euro, în numai 24 de ore

În numai 24 de ore, au fost două înşelăciuni de genul acesta, cu prejudicii foarte mari, de peste 40.000 de euro. În momentul în care este prins cineva în cârlig - acum ştiu să scrie foarte corect gramatical -, oamenii, fiind bătrâni, nu se pricep la telefoane, la dispozitive. În momentul în care spun "domnule, eu nu mă pricep, nu ştiu să fac", zic "dă-mi mie voie să mă conectez la dispozitivul tău". Se conectează cu aceste programe de control al dispozitivului la distanţă şi au control total asupra dispozitivului persoanei care a căzut în plasă. În momentul acela, are control asupra tuturor conturilor din telefon - unii au, unii nu au.

"Pot face credite bancare"

Noi nu ştim să folosim inteligenţa artificială aşa cum ar trebui, dar se pare că alţii ştiu. Bătrânii sunt victimele principale ale acestor infractori. Inclusiv pot face credite bancare în numele persoanelor respective, pentru că sunt aplicații care îți permit să faci asta", a explicat Mihai-Mădălin Mincu, în emisiunea Culisele Justiției, de la DCNews TV.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel