Cum combat japonezii numărul accidentelor printre șoferii vârstnici

Autoritățile japoneze au găsit o modalitate pentru a evita accidentele rutiere provocate de șoferii vârstnici.

Şoferilor vârstnici din Japonia li s-a propus recent o reducere la serviciile funerare care le vor organiza înmormântarea în viitor, în schimbul predării benevole a permisului de conducere.

Potrivit poliţiei locale, de exemplu, şoferii care au o vârstă de 75 de ani şi mai mare au fost implicaţi în 13.2% din numărul de accidente cu urmări letale care au avut loc în prefectura Aichi în 2016.

Reducerea pentru serviciile funerare va constitui 15%. Pentru a beneficia de ea este nevoie de a fi prezentată o confirmare din partea poliţiei în urma predării benevole a actelor.

[citeste si]

Acesta nu e singura măsură de acest gen în Japonia. În anul 2008 autorităţile şi oameni de afaceri, cu suportul forţelor de ordine, au propus automobiliştilor cu o vârstă mai mare de 65 de ani să refuze la permis în schimbul unor beneficii. Printre beneficiile care au fost oferite şi funcţionează până în prezent se numără procente mai mari la depozite bancare, serviciu gratuit de transfer la centre comerciale, reduceri la mâncare, scrie autoblog.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel