Cum a încercat șefa ÎCCJ să arate că mai merită un mandat

livia-doina-stanciu
livia-doina-stanciu

Judecătoarea Livia Stanciu, actuala șefă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, candidează pentru un nou mandat. Este singura candidată la șefie. Președinta a fost audiată, luni, de Secția pentru judecători a CSM.

Interviul a început la ora 11, iar judecătoarea nu s-a oprit, timp de trei ore, din vorbit, scrie Luju. Vicepreședintele CSM, Adrian Bordea, i-a cerut, după sute de minute în care a vorbit neîntrerupt, să încerce să-și încheie discursul, pentru că trebuie să i se pună întrebări.

"Să încercăm să sfârșim pentru că domnul ministru la 3 și jumătate trebuie să plece", i-a spus Adrian Bordea. El a fost completat de judecătorul Mircea Aron, care a fost ceva mai acid: "Este și o logică a discursului. Trebuie să avem un dialog, pentru că există o diferență între a avea un discurs pentru un public larg și a vă exprima față de niște specialiști. Vă întreb, acum dumneavoastră pentru cine vă exprimați, pentru publicul larg sau pentru cei care suntem aici? Cred că ar trebui să găsiți și o formă adecvata de a vă prezenta".

Judecătoarea a continuat să vorbească, iar Mircea Aron a întrerupt-o și i-a spus că vorbește "cu o viteză extraordinară". El a sfătuit-o să spună punctele principale și a întrebat-o: "Care e principala direcție pe care vreți să duceți Curtea Supremă?". Livia Stanciu a răspuns că "Principala direcție acum sau o direcție extrem de prioritară pentru instanța supremă este obținerea unui nou sediu pentru Înalta Curte".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel