Culmea ipocrizei în politică. Adevărul despre tânărul care a murit în fața unei săli de jocuri de noroc. Mișcarea ciudată a USR

Timp de două zile, toate posturile TV de știri au difuzat, în cascadă, o știre șocantă: un tânăr de 19 ani din Vâlcea s-a incendiat și a decedat în fața trecătorilor, în apropiere de liceul la care învăța și de o sală de jocuri de noroc. 

Acestea au fost primele informații care au apărut despre cazul tânărului pe nume Alex. La scurt timp, au venit informații bazate pe postările pe care tânărul le făcuse pe Facebook și se vorbea despre depresie. De aici și până la a specula că tânărul s-a sinucis pentru că pierduse o sumă de bani la păcănele a fost doar o chestiune de timp, mai exact de câteva minute. Cu toate că singura certitudine legată de jocurile de noroc era aceea că locul în care tânărul a ales să pună în aplicare gestul său era în apropierea unei săli de jocuri, speculațiile au continuat să se rostogolească, atât de către unele instituții media, cât și de către politicieni și societate civilă.

Fără confirmări de la poliție, cu succesive infirmări venite dinspre familia tânărului, în spațiul public se vehicula chiar și o sumă de bani pe care o pierduse tânărul: 3.000 de lei. 

Deși o parte din presă publicase deja declarația mamei lui Alex, care spunea că fiul ei nu s-a dus niciodată la jocuri de noroc, precum și a surorii lui care a dezmințit, la rându-i, această informație, vocea lor nu a contat pentru politicienii care au profitat de acest moment înainte de a exista o concluzie finală a investigatiilor oficiale.

Interesele distribuirii de fake-news

Parlamentarii USR au depus mai multe proiecte legislative care vizează reglementarea jocurilor de noroc, fie că este vorba despre publicitate și impunerea de noi restricții, fie  limită de distanță dintre sălile de jocuri și unități de învățământ, farmacii, bănci, locuri de joacă, biserici.

USR a ales, așadar, fără scrupule, să își promoveze proiectele din Parlament ignorând declarația unei mame care și-a pierdut copilul și dreptul fiecărui om la a-i fi respectată imaginea.

Argumentele USR au făcut referire de fiecare dată la protejarea minorilor și a tinerilor. 

„Este responsabilitatea noastră să facem curățenie și să ne asigurăm că protejăm viitorul acestei țări, copiii. Ne scriu prea multe mame care își plâng copiii – copii care și-au luat viața din cauza acestei dependențe de jocuri de noroc”, declara deputata Diana Stoica, unul dintre inițiatorii și promotorii proiectelor privind jocurile de noroc.

2. -imagine fara descriere- (whatsapp-image-2023-05-31-at-15-07-06-1_05500100.jpg)

Tot Diana Stoica, cu aceeași lipsă de decență și respect față de suferința unei familii, la scurt timp după apariția știrii cu tânărul din Vâlcea care s-a incendiat în fața unei săli de jocuri, a început o campanie pe social media cu postări care leagă direct jocurile de noroc de drama lui Alex. Inițiativa ei a fost preluată, aproape la indigo, și de alți colegi din USR, care au invadat spațiul public cu presupusa dependență a lui Alex de „păcănele”. O dependență inventată, rostogolită și folosită pentru ca niște politicieni să își promoveze propria imagine, ignorând drama unei familii.

“Un copil care te îmbrăţişa şi te pupa şi pe mâini şi pe cap, ca să aveţi idee ce fel de copil era. Nu juca, domnule, la jocuri! Singurul viciu pe care-l avea era că fuma. În rest nu avea niciun viciu”, a declarat presei mama copilului.

Informațiile preliminare ale anchetei autorităților nu au confirmat ipoteza conform căreia tânărul a jucat și pierdut bani la jocuri de noroc, dar nimeni nu l-a protejat pe Alex, nu de sălile de jocuri de noroc, ci de dezinformare, de speculații, de lupta electorală. 

Până la această oră, niciunul dintre politicienii care și-au făcut selfie-uri sau au ținut momente de reculegere în Parlament, mânjind imaginea lui Alex cu minciuni, nu a cerut scuze familiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel