Culisele vânzării ziarului Washington Post, megatranzacția din mass-media

culise dece
culise dece

Familia Graham, care a deținut cotidianul Washington Post în ultimii 80 de ani, purta negocieri discrete de mai multe luni cu șeful Amazon, Jeff Bezos. Cei șapte de ani de declin în vânzări se pare că l-au determinat pe Donald Graham să renunțe la publicația de prestigiu. Bezos și Graham nu au luat contact pentru prima oară atunci când au parafat înțelegerea anunțată pe 5 august. Acesta din urmă a apelat în trecut la gurul tranzacțiilor online pentru a-i cere sfaturi pe teme de tehnologie și afaceri online.

”Întâlnirea a declanșat luni de manevre remarcabil de tăcute ale unei companii care obișnuiește să se mândrească cu faptul că scoate la lumină secrete altora”, scrie astăzi Washington Post, despre prima întâlnire dintre Bezos și Graham, din urmă cu opt luni, pe marginea viitoarei tranzacții. Cei doi sunt, oricum, vechi prieteni și nu ezită să facă schimb de sfaturi pe teme de afaceri.

Pe zece iulie anul acesta, Don Graham și Bezos au purtat discuția care avea să se concretizeze într-o mega-afacere. Cei doi s-au întâlnit la un local din Idaho, unde au mâncat sandwich-uri, scrie Bloomberg.

Katharine Weymouth, publicist al Washington Post și nepoată a lui Donald E. Graham, i-a atras atenția unchiului său că situația ziarului cere măsuri drastice și că există trei opțiuni: să continue să patroneze în pagubă cotidianul, să facă tăieri masive de personal sau să vândă ziarul. De aici au urmat luni de negocieri, nu doar cu șeful Amazon. ”Ce părea a fi de negândit a devenit singura cale”, scrie Washington Post.

Din aproape o duzină de pretendenți, Graham l-a ales pe Bezos, argumentând că își dorește ca fostul său ziar să fie condus de cineva care să-i respecte tradiția în jurnalismul independent și integru. După două întâlniri în decurs de șase zile, înțelegerea a fost parafată pentru 250 de milioane de dolari.

Bezos a dat zilele acestea un interviu scurt pentru un reporter al Washington Post, ziarul pe care îl deține acum, și a transmis o scrisoare deschisă angajaților, în care a dat garanții că nu are ambiții politice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel