Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Culisele ARESTĂRII lui Navalnîi. Andrei Vlăşceanu: Rusia a fost şi este o ţară dură. Ştia că se va întâmpla acest lucru

Culisele ARESTĂRII lui Navalnîi. Andrei Vlăşceanu: Rusia a fost şi este o ţară dură. Ştia că se va întâmpla acest lucru
Culisele ARESTĂRII lui Navalnîi. Andrei Vlăşceanu: Rusia a fost şi este o ţară dură. Ştia că se va întâmpla acest lucru

Analistul de politică externă Andrei Vlășceanu a oferit un interviu, în exclusivitate pentru DC News, despre culisele arestării lui Aleksei Navalnîi de către puterea de la Kremlin.

„Toate lucrurile care se întâmplă la Moscova sunt niște efecte care vin pe fondul otrăvirii lui Aleksei Navalnîi. Acesta a reușit, datorită unor presiuni diplomatice și politice la nivel foarte înalt între Angela Merkel și Putin, să fie externat către Germania și acolo să fie tratat și să își revină. De asemenea, în perioada cât a stat în Germania, acesta și-a făcut o documentare pe faptul că Putin a fost ofițer KGB la Dresda. Acel documentar legat de palat începe cu această biografie a lui Putin din perioada în care era în KGB, ulterior când a fost la Saint Petersburg în cadrul primăriei, ulterior administrație și venirea la putere.

Navalnîi a fost închis, el s-a întors știind foarte clar că se va întâmpla acest lucru. Există anumite proteste în Federația Rusă pe acest fond, Navalnîi și toți susținătorii lui din zona asta ONG-istă lansează mesaje mobilizatoare către populație pentru a ieși la proteste“, a precizat analistul.

Expulzarea diplomaților și scopul Kremlinului

„Trei diplomați au fost expulzați, suedezul și polonezul erau angajați la nivelul consulatelor, pe când neamțul era chiar în Ambasadă, era un diplomat cu acte în regulă. Există mici tensiuni din acest punct de vedere (vezi AICI).

Faptul că Rusia acuză că acei diplomați au fost sau nu la protestele împotriva puterii de la Kremlin sunt detalii insignifiante. Rusia arată foarte clar ceea ce îi denotă comportamentul pe care nu îl are de ieri, îl are de sute de ani. Rusia a fost și este o țară foarte dură. Toată viața este una foarte dură, în primul rând datorită poziției geopolitice, Rusia e într-o zonă nordică, e foarte frig, automat sunt resurse puține și există această duritate care s-a imprimat și în conștiința colectivă, dar și în comportamentul de zi cu zi și nu mai, chiar și în politica de stat.

Cel puțin din 1600 până în prezent, de la Romanovi încoace, a fost o politică de stat de impunere prin forță. Rusia s-a creat prin forță, s-a creat prin războaie, URSS-ul la fel. De fiecare dată, politica Kremlinului a fost de forță, la ei nu a existat ideea de soft power și de nuanțe“, a concluzionat Andrei Vlășceanu.

VEZI ȘI:  Diplomați EXPULZAȚI din Federația Rusă. Vlășceanu: Uniunea Europeană a fost UMILITĂ. Moscova discută doar cu statele naționale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel