Culise: Omul lui Viktor Orban s-a răfuit cu Victoria Nuland, la Washington. Cum a răspuns criticilor oficialului SUA

Șeful comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul Ungariei, Nemeth Zsolt, a participat, joi, la Washington, la un eveniment organizat de CEPA (Central Europe Strategy Forum), unde fost pus în dificila poziție de a asista și răspunde la un val de critici din partea asistentului secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, referitoare la politica guvernului ungar.

Discursul diplomatului american a fost resimțit puternic în țările central-europene, dar mai ales în Ungaria, cei mai mulți interpretând că principala țintă a diatribei lui Nuland este premierul ungar Viktor Orban. 

Nuland, dezlănțuită la adresa unor lideri UE: Cum puteți dormi noaptea sub umbrela articolului 5 al NATO?

Vocea lui Orban la conferința din Washington a fost Zsolt Nemeth, unul dintre liderii partidului FIDESZ, care a încercat să explice că premierul de la Budapesta nu este un pericol pentru democrația liberală și că legăturile sale cu Rusia nu vor duce la alunecarea Ungariei în sfera de influență a Moscovei.

Jurnalista Anita Kőműves, citată de hungarianspectrum.com, a relatat cum a reacționat Nemeth, confruntat cu întrebări ale Victoriei Nuland și ale audienței referitoare la politica guvernului maghiar. 

"Nemeth a repetat vechiul refren că Statele Unite nu sunt bine informate, cu înțepătura că Statele Unite ar ști mai multe despre situația din Ungaria dacă ar numi un ambasador la Budapesta. Cât despre situația critică în care se află ONG-urile, Nemeth a pretins că 'asta nu este nici pe departe o problemă'. Abordând delicata problemă a 'democrației neliberale', Nemeth a recurs la o minciună desăvârșită. El a afirmat că există o competiție între democrațiile liberale și cele neliberale a cărui final este încă incert. Dar 'democrația ungară este liberală și așa va rămâne. Cu toate astea, poate ar trebui să învățăm și de la celelalte țări, inclusiv de la cele neliberale, pentru a cunoaște succesul", relatează jurnalista ungară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel