CT Popescu, despre căsătoriile homosexuale

Senior-editorul Găndul, Cristian Tudor Popescu, a vorbit, joi seara, despre căsătoriile între homosexuali, un punct nevralgic și sensibil care a dus și la opinii diferite între membrii PSD și PNL din Comisia  de revizuire a Constituției.

"Chestiunea cu homosexualii și căsătoria heterosexuală. Oare când vor învăța mulți dintre români că heterosexuali nu înseamnă inși care practică și sexual normal și sexul homosexual. Heterosexual este înțeles ca bisexual, în general. El înseamnă foarte simplu hetero, de mai multe feluri, adică nu este de același fel în limba grecească", a spus CTP.

"Acum, chestiunea căsătoriei între homosexuali. Aicea este un algoritm logic, aproape silogistic. De ce există familia? În Epoca de piatră nu exista familia. De ce s-a inventat familia. Obiectivul fundamental care justifică această instituție a statului sunt copiii. O familie este o entitate juridică statală, este gândită să asigure copiilor ce vor rezulta un anumit statut în ideea de continuitate a societății respective, a structurii tradițiilor de conservare a ei în timp. De aceea a fost inventată familia. Ea este în strânsă legătură cu  cu statul, nu există familii apatride. Ea este în strânsă legătură, cum zicea un erou al lui Caragiale foarte bine "familia este patria cea mică". Deci, familia  are sens în acest raport de continuitate în timp legat de copii. Și atunci, dacă propunem o căsătorie între două persoane de același sex, eu în principiu n-aș avea nimic împotrivă să existe un contract social, juridic între două persoane de același sex, dar dacă acel contract se numește familie, căsătorie, atunci trebuie să rezulte din el un copil, pentru că de aceea s-a inventat familia. Poate rezulta acel copil?

În cazul cuplurilor heterosexuale poate să nu rezulte, darîn foarte alte multe cazuri rezultă. În cazul cuplurilor homosexuale, și iarăși homosexual nu înseamnă relația între doi bărbați, ci și relația între două femei. Și încă o confuzie care care o aud călesbienele nu sunt tot homosexuali. Din Homo înseamnă același în grecește, deci din această uniune nu pot rezulta copii. Asta este problema mea. Deci este legată decât prin adopție, și aici s-a închis silogismul, s-a închis logica, s-a închis tot", a mai spus CT Popescu.

"Nu am fost și nu voi fi niciodată de acord cu aprobarea  adopției de copii de către cupluri homosexuale. Pentru că este o încălcare fundamentală a drepturilor omului. Acel copil nu s-a născut în niciun caz din uniunea îndre două lesbine sau doi homosexuali masculi", a spus senior-editorul Gândul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel