CT Popescu: Apelul Antena 3, echivalent cu chemarea lui Ion Iliescu adresată „oamenilor de bine"

Cristian Tudor Popescu critică, într-un editorial din gandul.info,  apelul jurnaliștilor de la Antena 3 de a  scoate populația, duminică,  la o plimbare în jurul Palatului Cotroceni.

"Apelul la „plimbare" al Antenei 3 a însemnat pentru aceşti judecători de stradă două prilejuri extraordinare: 1. Să fie împreună cu cei de-un soi cu ei. 2. Să-şi aplice teoriile pe nişte fiinţe umane", scrie CT Popescu în Gândul.

"Singuri, n-ar îndrăzni să se năpustească, în spaţiul public, înjurând şi lovind, la o jurnalistă care nu face decât să filmeze, haita însă le dă curaj şi protecţie. Cei mai agresivi dintre „plimbăreţii" de ieri, cei care depistau şi izolau posibilii „băsişti", au părul cărunt. Vârsta nu înseamnă neapărat înţelepciune, poate să aducă la fel de bine îngroşarea urâţeniei sufleteşti.

Ei sunt urmaşii, sau sunt chiar cei care, cu miile, aplaudau pe 14 iunie 1990 violenţele minerilor asupra unor civili nevinovaţi, aleşi după plete, ochelari, blugi sau fustă scurtă, fără ca vreun organ de ordine să intervină.

Citește și: Ion Iliescu l-a sunat pe Gâdea: "E siderat"

Apelul Antenei 3, precedat de nenumăratele ameninţări şi îndemnuri explicite la violenţă proferate de-a lungul anilor în special de angajatul M. Badea al zisului post, este echivalent cu chemarea lui Ion Iliescu adresată „oamenilor de bine" să facă ordine şi curăţenie în Piaţa Universităţii", mai scrie senior-editorul Gandul. 

"Împingerea unor mase de civili împotriva altora, pe deasupra şi pe dedesubtul legilor şi instituţiilor statului, este un procedeu specific conştiinţei totalitare. Ea se bazează întotdeauna pe o înşelătorie mediatică de proporţii – în cazul Antena 3, interzicerea funcţionării acestei televiziuni, de care n-a fost vorba niciun moment, aş fi protestat fără ezitare, scris şi oral, în faţa unei asemenea măsuri. Lucrătorii Antena 3 nu au decât a schimba un sediu, în care stau cu chirie, cu altul", mai precizează CT Popescu.

Citește și: Radu Tudor: "Băsiștii de presă băsesc"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel