CSM sesizează CSAT. Se verifică legături cu serviciile de informații

Roxana Neagu / 02 feb 2017 / 21:20 Salveaza PDF Comentarii

CSM a decis astăzi să sesizeze CSAT pentru a verifica realitatea declaraţiilor de necolaborare cu serviciile de informaţii ale membrilor şi personalului instituţiei. 

”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a declaraţiilor depuse pentru anul 2016 de membrii Consiliului Superior al Magistraturii, judecători, procurori, magistraţi-asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat acestora din cadrul aparatului propriu al Consiliului, în funcţie la data de 31.12.2016, cu precizarea că toate declaraţiile depuse până în prezent sunt cuprinse în dosarele profesionale ale acestora”, se precizează în ordinea de zi soluţionată a şedinţei de joi, postată pe site-ul CSM.

Decizia vine după o cerere a judecătoarei Lăcrămioara Axinte, preşedintele Secţiei a II-a civile a Tribunalului Bucureşti. Ea și-a motivat cererea prin necesitatea înlăturării suspiciunilor şi clarificării afirmaţiilor din spaţiul public privind imixtiunea SRI în actul de justiţie.

În document se precizează că, potrivit legii, magistraţii completează anual o declaraţie din care să rezulte că nu sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii.

Declaraţiile pe propria răspundere se păstrează la dosarele profesionale, datele din acestea fiind confidenţiale.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27