CSM: Primarul Clotilde Armand a încălcat independenţa judecătorilor

FOTO: Inquam Photos / Raul Stef
FOTO: Inquam Photos / Raul Stef

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) spune faptul că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a încălcat independenţa judecătorilor, prin declarațiilesale despre modul în care magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti i-au soluţionat procesul pe care l-a pierdut cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). 

'Având în vedere publicarea, la data de 11 martie 2024, de către un primar al unui sector al Municipiului Bucureşti, pe pagina din social media, a mai multor opinii prin care acuză politizarea puterii judecătoreşti şi a Curţii de Apel Bucureşti, preluat ulterior prin intermediul mass media, Secţia pentru judecători a CSM a decis în şedinţa din 12 martie 2024 apărarea independenţei judecătorilor.

Secţia pentru judecători a constatat că afirmaţiile formulate, prin care se susţine că instanţele judecătoreşti, în general, şi o curte de apel nominalizată se află sub control politic, iar dosarele sunt repartizate şi soluţionate sub influenţă politică, reprezintă aspecte de fapt de o mare gravitate, prezentate public ca fiind reale, fără o bază factuală, depăşesc limita admisibilă a unor critici obiective care sunt permise în discursul public şi încalcă independenţa judecătorilor, afectând imaginea justiţiei', a zis CSM într-un comunicat de presă.

Potrivit CSM, intruziunea în independenţa judecătorilor a fost accentuată după ce primarul Clotilde Armand a făcut declarațiile respective în aceeaşi zi în care procesul său cu ANI se afla în pronunţare, 'fiind un mijloc de presiune publică asupra completului de judecată şi a instanţei în ziua deliberării asupra soluţiei pronunţate în cauză'.

Curtea de Apel Bucureşti a respins luni cererea depusă de Clotilde Armand de anulare a raportului făcut Agenţia Naţională de Integritate, prin care a fost declarată în stare de incompatibilitate.

'Nicio surpriză în minuta instanţei - noul judecător - numit 'noaptea, ca hoţii' fără nicio motivare sau argument juridic - şi-a îndeplinit misiunea pentru care a fost promovat la Curtea de Apel. A respins contestaţia mea împotriva raportului ANI. Voi contesta această decizie şi voi face o plângere către Inspecţia Judiciară pentru gravele abateri juridice pe care judecătoarea le-a făcut', a scris Clotilde Armand, luni, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel