CSM, mișcare de ultimă oră despre Procurorul General. Chirieac: Nu mă așteptam

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

În cadrul ședinței CSM, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au discutat suplimentarea ordinii de zi cu următorul punct: sesizarea Inspecției Judiciare cu privire la modul în care Procurorul General, Augustin Lazăr, a gestionat comunicarea publică în perioada ulterioară emiterii OUG 13.

Vorbim despre obligația de rezervă pe care o au oamenii din justiție întrucât nu pot discuta foarte multe lucruri public cu privire la actele normative ale membrilor guvernului.

"Punctul vizează sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a verifica modul în care Procurorul General, în calitate de reprezentant al Ministerului Public, a gestionat comunicarea publică în perioada ulterioară trimiterii OUG 13/2017, din perspectiva respectării obligaţiei de rezervă pe care o are orice magistrat", a propus judecătoarea Simona Marcu.

La finalul ședinței de marți, membrii CSM vor lua o decizie în acest sens. Rămâne de văzut dacă Augustin Lazăr va fi cercetat disciplinar.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la România TV.

"Mă surprinde, din partea acestui CSM, ce se întâmplă în momentul acesta. De ce sunt surprins? Fiindcă nu mă așteptam. CSM însuși a făcut o plângere la CCR pe marginea OUG 13 uitând că nu era cazul să mai facă așa ceva. Se mai pronunțase Curtea Constituțională în 2010 și în 2011 pe situații similare. Nu era în dreptul lor să facă plângere. Sigur că pentru CSM sună rău. Înseamnă că președintele CSM nu știa legea. Este vorba despre CSM, garantul independenței justiției, locul unde legile sunt cel mai bine știute. Discuția aceasta despre Augustin Lazăr cred că se va încheia fără consecințe", a zis Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel