CSM a decis că magistrații pot face parte din masonerie

Lumea Justiției scrie că membrii Comisiei nr.2 din Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit că  judecătorii și procurorii pot face parte din organizații masonice. Subiectul a mai fost dezbătut și în 2007, când Inspecția Judiciară a decis că nu există nicio incompatibilitate între calitatea de magistrat și apartenența la o loja masonică.

Comisia nr.2 Eficientizarea activității CSM și a instituțiilor coordonate, parteneriatul cu instituțiile interne și societatea civilă, comisie formată din judecatorii Adrian Bordea, Mircea Aron, Mona Lisa Neagoe și procurorii Bogdan Gabor și Gheorghe Muscalu a dezbătut problema apartenenței magistraților la Masonerie. Astfel, în date de 16 aprilie, 2013, Comisia nr.2 a luat în discuție nota Direcției legislație, documentare și contencios a CSM privind posibilitatea judecătorilor si procurorilor de a face parte dintr-o organizație masonică. Cu un singur vot împotrivă, membrii Comisiei și-au însușit punctul de vedere al Direcției legislație, documentare și contencios, în sensul că judecătorii și procurorii pot să facă parte dintr-o organizație masonică.

În 2007, Inspecția Judiciară a CSM a stabilit că judecatorii și procurorii pot fi masoni: “Considerăm că apartenența unui judecător sau procuror la francmasonerie nu încalcă criteriile de menținere în magistratură”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel