Criza Ucraina: Premierul Bulgariei atacă Germania și Franța în cazul anexării Crimeei

Premierul bulgar Boiko Borisov critică Franța și Germania pentru că au acceptat anexarea de facto a peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

"La un nivel pur diplomatic, această mişcare (anexarea) va fi întotdeauna subiect de protest, dar cumva lumea occidentală a înghiţit (anexarea) Crimeei", a declarat Borisov pentru postul TV+ cu sediul la Sofia, potrivit EuObserver.

Borisov a adăugat că Occidentul nu va spune niciodată "în limbajul său diplomatic că a înghiţit Crimeea", dar de fapt tocmai acest lucru a făcut pentru "simplul fapt că Crimeea nu este menţionată atunci când se vorbeşte de acordul de la Minsk".

Angela Merkel și Francois Hollande au fost cei doi lideri europeni care au mediat un armistițiu de încetare a focului între Rusia și Ucraina. Cancelarul Germaniei și președintele Franței au fost lăudați pentru eforturile politice investite în acordul Minsk II, dar au existat voci care le-au reproșat că au făcut prea multe concecii în fața rușilor.

Boiko Borisov (PPE) este considerat un politician pro-occidental, care a sprijinit sancțiunile Vestului împotriva Rusiei, deși de curând a deplâns efectele negative ale acestor măsuri pentru economia bulgară.

Crimeea: Un an de la anexarea peninsulei, aniversat în stradă la Moscova: "Vrem Polonia și Finlanda" - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel