Urmărește emisiunea live


Criza migraţiei, Venezuela: Statele Americii Latine, ofertă către Maduro

Statele Americii Latine cheamă Venezuela să accepte ajutorul umanitar în criza migraţiei ce a lovit această țară.

Unsprezece ţări din America Latină cer guvernului condus de Nicolas Maduro să accepte ajutorul umanitar pentru a atenua criza migraţiei care a dus la un exod masiv al venezuelenilor, potrivit unei declaraţii semnate marţi la Quito, transmite AFP.

Reprezentanţii acestor state, reuniţi timp de două zile în Ecuador, 'au lansat un apel pentru deschiderea unui mecanism de asistenţă umanitară cu scopul de a atenua criza', conform textului, care nu a fost semnat de Bolivia, aliată a lui Maduro. Republica Dominicană, reprezentată doar de un consilier al ambasadei, urma să semneze documentul curând.

Reuniune la Quito

Un număr de 13 state - Argentina, Bolivia, Brazilia, Columbia, Costa Rica, Chile, Ecuador, Mexic, Panama, Paraguay, Peru, Republica Dominicană şi Uruguay - au participat, începând de luni, la o reuniune la Quito, iniţiată de guvernul ecuadorian. Venezuela, ţară din ce în ce mai izolată pe continent din cauza politicii preşedintelui socialist Nicolas Maduro şi a încălcărilor drepturilor omului denunţate de opoziţie şi de Organizaţia Statelor Americane, a fost invitată, dar nu a venit la reuniune.

Statele prezente, dintre care unele afectate de exodul masiv de venezueleni determinat de grava criză economică din ţara lor, au cerut regimului de la Caracas să garanteze celor care vor să emigreze posibilitatea obţinerii unei cărţi de identitate sau a unui paşaport. Participanţii au căzut totodată de acord să se ajute reciproc în ce priveşte propriii lor cetăţeni aflaţi în Venezuela.

Vezi și: Exod Venezuela. Maduro, explicație halucinantă



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel