Criză migrație. Orban, o nouă lovitură pentru UE

viktor orban
viktor orban

Ungaria se retrage din procesul de adoptare a Pactului mondial al ONU cu privire la migraţie, a anunţat miercuri ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, în urma unei reuniuni a cabinetului, transmit MTI şi Reuters.

"Pentru noi, prioritatea numărul 1 o reprezintă Ungaria şi securitatea maghiarilor", a declarat Szijjarto în cadrul unei conferinţe de presă. Or, documentul sus-menţionat contravine complet intereselor de securitate ale ţării, a adăugat ministrul ungar de externe.

Poziţia guvernului ungar este că Pactul mondial al ONU cu privire la migraţie contravine bunului simţ şi eforturilor de reinstalare a securităţii în Europa, a insistat Szijjarto.

Acesta a denunţat documentul ONU drept unul "extremist şi părtinitor", care încurajează migraţia şi porneşte de la premisa că migraţia este un fenomen care nu poate fi evitat.

Statele membre ale ONU au aprobat vineri, 13 iulie - cu excepţia SUA - crearea unui Pact mondial neconstrângător privind migraţia. Pactul va fi aprobat în mod oficial cu ocazia unei conferinţe internaţionale ce va avea loc în Maroc, la mijlocul lunii decembrie.

Documentul de 25 de pagini, a cărui negociere s-a întins pe durata a 18 luni, include o serie de principii (apărarea drepturilor omului, a drepturilor copiilor, recunoaşterea suveranităţii naţionale ş.a.) şi cuprinde un catalog de măsuri care să ajute ţările să facă faţă migraţiilor: îmbunătăţirea informării, măsuri pentru mai buna integrare a migranţilor, schimb de expertiză ş.a.

SUA s-au retras la sfârşitul lui 2017 din procesul de elaborare a Pactului, afirmând că acesta conţine prevederi ce contravin politicii preşedintelui Donald Trump în domeniul imigraţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel