Criză la Chișinău: Premierul Vlad Filat și-a prezentat demisia

Primul-ministru moldovean, Vlad Filat, a prezentat vineri demisia sa și a Executivului, după ce Guvernul a fost demis marţi printr-o moţiune de cenzură. Preşedintele moldovean Nicolae Timofti a anunţat că a luat act şi a semnat decretul prin care o acceptă, scrie gandul.info.

„În legătură cu exprimarea votului de neîncredere a Guvernului, prin adoptarea de către Parlament a moţiunii de cenzură asupra activităţii Guvernului şi în conformitate cu prevederile articolului 6, alineatul şase din Legea cu privire la Guvern şi ale articolului 118 din Regulamentul Parlamentului, prim-ministrul Vlad Filat a prezentat astăzi Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti demisia Guvernului”, se arată într-un comunicat emis de Guvern.

Guvernul Vlad Filat al Republicii Moldova a căzut

Potrivit ediţiei online a publicaţiei Jurnal.md, preşedintele Timofti a anunţat că a luat act de demisia Guvernului Filat şi a semnat un decret privind acceptarea acesteia.

Prin acelaşi decret, şeful statului a dispus ca Guvernul demisionar să îndeplinească funcţia de administrare a treburilor publice până la formarea unui nou Executiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel