Criză în Egipt: 300 de morți. Erdogan cere intervenție la Cairo

erdogan dece
erdogan dece

Reprezentanții Frăției Musulmane susțin că forțele de ordine au ucis 300 de susținători ai fostului președinte al Egiptului, Mohamed Morsi. La Cairo a fost declarată stare de urgență, iar vicepreședintele Mohamed El Baradei a demisionat din funcție. Premierul Turciei, Racep Tayyip Erdogan, condamnă violențele de la Cairo și cere intervenția Consiliului de Securitate al ONU și a Ligii Arabe.

"Comunitatea internațională, în special Consiliul de Securitate al ONU și Liga Arabă, trebuie să ia atitudine imediat pentru a opri masacrul", a spus Erdogan, citat de Todays Zaman. El consideră că eșecul Puterilor Vestice în a critica lovitura de stat dată de armată a încurajat autoritățile din Egipt să continue violențele. Erdogan crede că administrația Egiptului este responsabilă pentru toate decesele din 30 iunie până în prezent.

Forțele de ordine egiptene au intervenit cu buldozere pentru a evacua siturile pline de corturi ale susținătorilor lui Mohamed Morsi, fostul șef de stat aflat acum în arest.

Ia Egiptul drumul Siriei?

Frăția Musulmană spune că peste 300 de oameni au fost uciși, iar mai mult de 5.000, răniți. Președintele Turciei, Abdullah Gul, a declarat că intervenția armatei este complet inacceptabilă. El a atras atenția că Egiptul ar putea avea soarta Siriei, pentru că războiul de la Damasc a început, de asemenea, după ce militarii au atacat protestatarii pașnici.

Ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu, s-a întâlnit cu omologii săi din Germania, Qatar și Arabia Saudită, pentru a discuta situația din Egipt.

Demisie la vârf. Conducerea Egiptului, instabilă

Vicepreședintele egiptean Mohamed El Baradei, laureat al premiului Nobel pentru pace, și-a prezentat astăzi demisia, în urma violențelor din ultimele ore de la Cairo.

"Îmi prezint demisia din postul de vicepreşedinte şi cer lui Dumnezeu cel mare să păzească dragul nostru Egipt de tot ce-i rău şi să îndeplinească speranţele şi aspiraţiile poporului", se arată în scrisoarea de renunțare trimisă de vicepreședinte președintelui interimar, fostul șef al Curții Constituționale Adli Mansour.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel