Criza din Republica Moldova se adâncește

O nouă rundă de consultări a avut loc, joi, la Chișinău între Partidul Democrat (PD) și Partidul Comuniștilor (PCRM). Discuțiile au avut  loc în contextul negocierilor pe care formațiunea democrată le-a inițiat cu celelalte fracțiuni parlamentare în vederea formării unei coaliții majoritare.

 Potrivit televiziunii publice de la Chișinău, la discuții au participat câte trei reprezentanți din partea celor două formațiuni politice. La finalul întâlnirii, care a avut loc la sediul parlamentului, participanții la aceste consultări nu au dorit să facă declarații pentru presă.

Prima rundă de consultări între democrați și comuniști a avut loc la 3 noiembrie, vicepreședintele PD, Andrian Candu, șef al legislativului de la Chișinău, declarând atunci că formațiunea sa va fi gata să se coalizeze inclusiv cu Partidul Comuniștilor dacă aceasta va aduce stabilitate Republicii Moldova și va asigura apropierea de UE. Tot la acea dată, Andrian Candu susținea că partidul condus de Vladimir Voronin s-a dovedit a fi o formațiune care împărtășește ideea continuării procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

[citeste si]

Partidul Democrat poartă negocieri în paralel cu Partidul Liberal (PL), al lui Mihai Ghimpu, și cu Partidul Popular European, condus de fostul premier Iurie Leancă. Liberal-democrații (PLDM) fostului premier Vlad Filat, aflat în prezent în arest preventiv sub acuzații de luare de mită și trafic de influență, au refuzat să participe la discuțiile inițiate de Partidul Democrat, formațiune care, deși făcea parte alături de PL și PLDM din fosta alianță de guvernare, a votat la 29 octombrie moțiunea de cenzură inițiată de opoziția socialistă și comunistă împotriva guvernului Streleț.

În contextul acestor negocieri, Partidul Liberal, care a exclus până acum o coaliție cu Partidul Comuniștilor, pare să-și fi schimbat atitudinea față de formațiunea lui Vladimir Voronin. Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a declarat joi, într-un interviu pentru Europa Liberă, că nu exclude posibilitatea de a le fi oferite comuniștilor unele funcții în cadrul noului guvern, dat fiind că situația actuală este una foarte proastă, iar PL se pronunță împotriva alegerilor anticipate. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel