Urmărește emisiunea live


Criză de sânge într-un spital de urgență! Apelul medicilor

transfuzie-sange
transfuzie-sange

Criza de sânge la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad a fost semnalată de medici la finalul săptămânii trecute iar luni, 23 noiembrie, a fost lansat un apel către mass-media locală.

Dr. Ioan Chilinciuc, şeful secţiei Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal de Urgenţă "Elena Beldiman" Bârlad, a semnalat în raportul de gardă de vineri că stocul de sânge al unităţii este deficitar. Centrul Judeţan de Transfuzii Sanguine (CJTS) Bârlad nu a putut să onoreze comenzile cerute şi luni la primă oră a fost lansat apelul către mass-media locală.

"Facem un apel către donatorii de sânge. În cazul unui accident grav nu am avea cu ce face transfuzii. Stocul este deficitar la toate grupele de sânge, în special cele cu RH negativ. Cea mai mare nevoie este de grupa A2 RH negativ", a spus Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Bârlad, citat de Adevărul.

Medicii bârlădeni au subliniat că unitatea are cantităţi limitate de sânge şi pentru a face faţă unei situaţii de urgenţă e nevoie ca în stoc să aibă rezerve.Stocul e deficitar încă de la începutul săptămânii trecute şi numai norocul a făcut ca în acest interval să nu fie accidente cu multe victime, situaţii în care transfuziile de sânge sunt vitale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel