Criză Coreea de Nord. Trump, întâlnire cu omologii din Japonia și Coreea de Sud

kim jong un
kim jong un

Președintele american, Donald Trump, se va întâlni joi cu omologii săi din Japonia și Coreea de Sud pentru a discuta amenințarea reprezentată de Coreea de Nord, a anunțat vineri Casa Albă, transmite AFP.

Pe același subiect, HR McMaster, consilierul pentru securitate națională al președintelui SUA, le-a transmis, într-o conferință de presă, "celor care au vorbit de o lipsă de opțiuni militare" că "există o opțiune militară", dar nu aceasta este soluția preferată de administrația americană.

Cursa înarmării nord-coreene este "una din cele mai urgente și periculoase probleme de securitate ale lumii", le-a spus el jurnaliștilor, la Casa Albă.

În fața acestei amenințări, "este vital ca toate națiunile să coopereze pentru a face tot ceea ce le stă în putință pentru a rezolva această problemă", a adăugat consilierul lui Trump, care va participa săptămâna viitoare la New York la Adunarea Generală a ONU.

Washingtonul s-a arătat dispus să acorde timp pentru ca ultima serie de sancțiuni impuse de Consiliul de Securitate al ONU să-și demonstreze eficacitatea.

"Importantă este implementarea riguroasă (a sancțiunilor) pentru a permite acțiunilor economice și diplomatice să progreseze", a spus McMaster.

Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a subliniat și ea potențiala eficacitate a celei de-a opta serii de sancțiuni contra Phenianului, adoptată luni în unanimitate. Aceste măsuri, ce interzic inclusiv exporturile de textile și reduc aprovizionarea cu petrol, au început să "stranguleze" economia nord-coreeană", a spus Haley, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel