Cristina Tunegaru critică "şcoala din containere". "Idee ridicolă şi periculoasă"

Profesoara Cristina Tunegaru a reacţionat cu privire la faptul că elevii ar putea învăţa din septembrie în containere şi corturi, pentru a respecta măsura distanţării sociale. 

"Ideea că, din septembrie, unii elevi ar putea învăța în corturi sau containere este ridicolă și periculoasă. Problema supraaglomerării claselor nu va fi rezolvată prin cârpeli menite să prelungească confuzia și nesiguranța. Părinții și copiii trebuie să știe că se vor întoarce la școală în siguranță, nu să învețe peste iarnă în corturi și alte instalații improvizate.

Au rămas câteva luni până în septembrie, iar Ministerul încă se zbate să găsească 'soluții' ușoare și ieftine. Nu, nu se poate așa. Avem nevoie să creăm mai multe clase; dintr-o clasă de 36 de copii să facem două clase de 18 elevi. Prin urmare, avem nevoie de profesori și de clădiri. Angajarea profesorilor trebuie să se facă acum, din timpul verii. Aș vrea să văd că ministrul încurajează absolvenții să se înscrie la examenul de titularizare, că apar posturi și norme, că Educația primește mai mulți bani și nu mai rămâne la periferia investițiilor statului.

Avem spații utilizate insuficient. Lângă o școală supraaglomerată se află cel puțin o alta în care elevii sunt prezenți doar de la 8 la 14 și nu există schimbul al doilea. Ce-ar fi să încurajăm școlile sa colaboreze, să se unească, să-și împartă spațiile? Să dăm școlilor puțină putere de decizie, să se guverneze, să găsească soluții, să se asocieze.

Clasele cu peste 32 de elevi nu au apărut din senin, ci sub oblăduirea și prin aprobarea inspectoratelor școlare. Același lucru s-a întâmplat și cu școlile care învață în trei schimburi. Scenariul corturilor și al containerelor nu reprezintă decât dovada amânării unei decizii, a ezitării.", a scris Cristina Tunegaru pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel