Cristina Țopescu, emisiune cu scântei: Nu aveți nimic să vă reproșați?

Discuții aprinse sâmbătă seară în emisiunea "Dincolo de știri cu Cristina Țopescu", realizată la Antena 3.

Subiectul a fost: legea dării în plată inițiată de deputatul PNL Daniel Zamfir și avocatul Gheorghe Piperea. În cadrul emisiunii, Bogdan Preda, director executiv Consiliul Patronatelor Bancare a cerut să intre în direct. În platou au fost invitați: Gheorghe Piperea, Radu Soviani și Maia Nidelea.

VEZI ȘI: Abuzuri strigătoare la cer. Cristina Țopescu: Sper ca Iohannis să nu mai permită acest lucru

Redăm o parte din dialogul invitaților Cristinei Țopescu în emisiunea sa de la Antena 3:

Bogdan Preda: Băncile nu se răzbună și nici nu se războiesc. Există o grabă enorm de mare să se rezolve aceste cazuri imediat.

Cristina Țopescu: Sunt ani de zile de când oamenii nu mai fac față datoriilor. Sunt pur și simplu striviți de datorii. Nu poate fi vorba de grabă.

Bogdan Preda: Aveți dreptate. (...) Eu vreau să spun că este nevoie de o lege, dar este nevoie de o lege care să reglementeze cazurile sociale. De ce nu vorbim cu adevărat despre cazurile sociale? Am auzit declarația domnului Piperea conform căreia această lege se dorește a fi folosită ca un levier în relația dintre clienți și bănci pentru a-i ajuta pe clienți să negocieze mai ușor cu băncile. Noi băncile nu am contestat faptul că este nevoie de o lege care să reglementeze cazurile în care cu adevărat clienții nu își mai pot onora creditele.

Radu Soviani: Nu ți se pare un moment de a reglementa nu doar cazurile sociale, ci și protecția consumatorilor în fața băncilor?

Bogdan Preda:  În niciun moment nu am spus că nu trebuie să fie reglementat acest lucru. Dovadă stă faptul că am fost mereu la ANPC când am fost chemați pentru această lege.

Maia Nidelea: Nu există cazuri sociale rezolvate. Nu există. Oamenii au fost tratați cu dispreț.

Gheorghe Piperea: Vreau să îi răspund domnului Preda. Legea aceasta nu a avut intenția să fie o lege de protecție socială pentru bunul motiv că legislația protecției consumatorilor este o legislație de protecție a intereselor economice ale consumatorilor. Nu-i nimic în plus de spus.

(...)

Cristina Țopescu: Vă întreb nu doar ca jurnalist, ci și ca om: dumneavoastră - băncile - nu aveți nimic să vă reproșați?

Bogdan Preda: Au fost făcute greșeli și cred că trebuie să facem un pas înainte să construim o altă realitate. Cu siguranță s-au făcut greșeli.

Cristina Țopescu:... dar greșelile acestea le suportă românii cărora dumneavoastră le contestați dreptul de a se bucura de această lege.

Întreaga emisiune poate fi vizionată pe AntenaPlay.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel