Cristiano Ronaldo, vești proaste din SUA. Dosar redeschis

Sebastian Florea / 02 oct 2018 / 09:03 Salveaza PDF Comentarii
Cristiano Ronaldo - foto: @Cristiano
Descriere foto: Cristiano Ronaldo - foto: @Cristiano

Poliţia americană a redeschis ancheta în cazul de viol care îl vizează pe Cristiano Ronaldo.

Poliţia din Las Vegas a anunţat luni că a redeschis ancheta în cazul acuzaţiilor de viol aduse de o americană împotriva portughezului Cristiano Ronaldo, care a dezminţit categoric agresiunea asupra tinerei femei, în camera sa de hotel, în iunie 2009, informează AFP.

'Fake news', a afirmat duminică atacantul clubului italian Juventus Torino, într-un scurt mesaj video, în limba engleză, postat pe contul său de Instagram. Reclamanta, Kathryn Mayorga, în vârstă de 34 ani, a afirmat într-o plângere depusă în statul Nevada că Rolando a sodomizat-o cu forţa, pe 13 iunie 2009, şi a exercitat presiune pentru a o face să semneze un acord financiar care o obliga să păstreze tăcerea.

'Plângerea doamnei Mayorga, probele fizice ale agresiunii sale sexuale (...) nu sunt 'fake news'', a reacţionat avocatul acesteia, Leslie Stovall, într-un comunicat. Conform avocatului, Kathryn Mayorga speră nu doar să 'obţină dreptate' punându-l pe Ronaldo în faţa responsabilităţilor sale, dar şi pentru a-l împiedica să recidiveze, 'încurajând toate victimele agresiunilor sexuale'' să-i urmărească pe autorii acestora, oricât de 'celebri, bogaţi sau puternici ar putea părea'.

Dosar deschis în 2009

Pe 13 iunie 2009, Mayorga a denunţat un presupus viol la poliţia din Las Vegas şi a făcut obiectul unui control medical. 'Însă, în momentul în care a fost făcută depoziţia, victima nu a furnizat detectivilor nici locul incidentului şi nici descrierea suspectului'', a subliniat luni poliţia din Las Vegas, răspunzând unei întrebări a AFP pe această temă. Conform plângerii, americanca s-a abţinut să menţioneze numele lui Ronaldo, evocând doar 'un jucător celebru de fotbal', iar procedura a fost închisă.

Ea s-a temut să nu fie 'umilită public' şi să suporte eventuale represalii din partea starului portughez, după cum a explicat în plângerea depusă pe 27 septembrie la un tribunal din Las Vegas. 'Dosarul a fost redeschis, iar detectivii noştri verifică informaţiile oferite de victimă', a asigurat poliţia din Las Vegas, care a refuzat să ofere informaţii suplimentare în privinţa unei anchete în curs de desfăşurare.

Vezi și: Ronaldo, acuzat de viol. Mărturii devastatoare


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26