Cristian Preda: Consultările de la Cotroceni, un adevărat test pentru Opoziție

cristian_preda
cristian_preda

Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, apreciază, într-o postare pe blogul personal, că invitația trimisă de președintele Băsescu liderilor partidelor parlamentare și formațiunilor politice reprezentate în Parlament, reprezintă un test pentru Opoziție, care fie vor adopta ”doctrina Grivco”, fie vor reveni la ”practica culturii democratice”.

În opinia europarlamentarului, consultările de la Palatul Cotroceni, privind funcționarea Parlamentului și  Pactul fiscal european, erau necesare datorită întârzierii impuse de demisia lui Emil Boc.

”Președintele a făcut foarte bine că a reprogramat discuțiile cu partidele despre aceste două chestiuni”, consideră Cristian Preda, apreciind că întrunirea de astăzi ar prilejui un ”adevărat test pentru Opoziție”.

Convins că  majoritatea celor solicitați de președinte vor da curs invitației transmisă duminică de la Administrația Prezidențială, europarlamentarul democrat-liberal apreciază că ” Traian Băsescu și-ar dori o poziție comună referitoare la acordul inter-guvernamental, ca și revenirea USL în Camere”.

Referitor la cele două poziții pe care liderii USL le pot adopta față de invitația președintelui, Cristian Preda conchide că ”dacă Ponta și Antonescu nu vor veni la negocieri sau dacă vor veni doar pentru a cere alegeri anticipate și demisia șefului statului, e clar că au ales să urmeze ceea ce am putea numi “doctrina Grivco”. Adică o politică de tipul 50% boicot și 50% invective. Dacă, dimpotrivă, useliștii vor intra în dialog cu șeful statului, ar însemna că înțeleg să practice din nou cultura democratică”, încheie europarlamentarul PDL, Cristian Preda.

Citește și:

USL a decis. Nu participă la consultările cu Traian Băsescu

Traian Băsescu a invitat partidele parlamentare, luni, la Cotroceni

UDMR: Opoziția să-și vadă de treburile pentru care a fost trimisă în Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel