Cristi Danileț, apărare Augustin Lazăr. Narcisa Iorga: Nu mă așteptam. Să vă povestesc ceva

Irina Constantin / 04 apr 2019 / 08:40 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Narcisa Iorga, fost membru CSM, a scris despre apărarea pe care consideră că i-o face membrul CSM, Cristi Danileț, procurorului general Augustin Lazăr. 

”Să vă povestesc ceva, apropo de manipulări.

Eram membru CNA, iar dl Cristi Danileț, membru CSM. Ani buni în urmă. O revistă de scandal îl fotografiază pe scările unui local/restaurant, din care tocmai ieșea cu o domnișoară foarte tânără. Nu mai știu dacă și revista, dar un post de televiziune de știri preia imaginea și construiește o știre cum că dl Danileț a fost surprins ieșind dintr-un local cu iubita sa minoră. Bulgărele de zăpadă se rostogolește și se face tot mai mare. Dl Danileț se adresează CNA că "știrea" e un fals, căci domnișoara din imagine nu era altcineva decât fiica sa. Deci, nicidecum o iubită care nu împlinise majoratul.

Același tip de manipulare

 

Știrea respectivă avea drept scop manipularea consumatorilor de media în detrimentul dlui Dănileț, aflat atunci într-o perioadă de criză în interiorul CSM. Desigur, manipularea se poate folosi la fel de eficient și în apărarea unei anumite persoane, nu doar împotrivă. Cam așa cum se întâmplă acum cu documentele publicate în Monitorul oficial despre milițianul Gheorghe Lazăr care e altă persoană decât procurorul Augustin Lazăr de la penitenciarul Aiud.

Documentele arată clar

 

De ce când în discuție este un document semnat și asumat ca atare de către procurorul general al României de azi, procurorul de la Aiud din anii 80, trebuie să iasă dl Danileț cu un document despre altă persoană, cu același nume, dar care nu are nicio legătură cu discuția despre procurorul general? Comunicatul de presă oficial al Ministerului Public recunoaște că Augustin Lazăr a condus comisia de eliberare condiționată de la penitenciarul Aiud. Documentele de la CNSAS arată în clar numele Augustin Lazăr și funcția: procuror, în calitate de președinte al comisiei de eliberare condiționată a penitenciarului Aiud. Și în această situație, de ce dl Danileț bagă în poză capul milițianului? Când noi discutăm concret despre procurorul care a semnat documentul asumat implicit oficial și de Ministerul Public pentru dl Augustin Lazăr? Care e scopul? Apărarea dlui Augustin Lazăr prin crearea impresiei că e vorba despre o confuzie de nume, de persoane.

Știu sigur că în povestea pe care v-am istorisit-o, dl Dănileț a făcut eforturi pentru a-și apăra imaginea. Pe bună dreptate. Nu mă așteptam însă să recurgă tocmai domnia sa la aceleași tehnici de manipulare. Poate e greșeala mea. Mi-o asum!” a scris Narcisa Iorga, pe Facebook. 

*Intertitlurile aparțin redacției


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26