Urmărește emisiunea live


Criminalitate organizată. Proprietăți imobiliare, confiscate în Germania

Poliţia germană a confiscat 77 de proprietăţi imobiliare, în cadrul unei ofensive contra criminalităţii organizate.

Poliţia berlineză a confiscat 77 de proprietăţi imobiliare aparţinând unei singure familii, în cadrul unei ample ofensive lansate împotriva criminalităţii organizate din capitala germană, relatează dpa. Valoarea totală a proprietăţilor este estimată la 10 milioane de euro, conform săptămânalului Der Spiegel, bani despre care poliţia bănuieşte că provin din activităţi infracţionale.

Printre proprietăţile respective se află apartamente, case şi terenuri. Reţeaua infracţională suspectată a intrat prima dată în vizorul poliţiei după spargerea unei bănci în octombrie 2014, când peste 100 de seifuri au fost golite de aproape 9 milioane de euro, a declarat joi procurorul Bernhard Mix, într-o conferinţă de presă. Anchetatorii i-au arestat pe cei implicaţi, dar nu au putut localiza banii furaţi.

Furt de monede de aur

Ulterior, fratele unuia dintre autori a cumpărat un apartament şi alte proprietăţi imobiliare în Berlin şi împrejurimi. În total, 16 persoane sunt acuzate în cadrul unei anchete privind spălarea banilor. Majoritatea inculpaţilor locuiesc în Berlin, dar unii se află în Liban.

De asemenea, poliţia germană bănuieşte că trei membri ai acestei reţele infracţionale s-au aflat în spatele furtului a 100 de kilograme de monede de aur, de la Muzeul Bode din Berlin, în martie anul trecut.

Vezi și: Trafic de droguri. Mafia italiană s-a extins în Germania


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel