Crematoriile din Coreea de Sud sunt forțate să rămână deschise cât timp numărul cazurilor de COVID-19 crește

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Crematoriile din Coreea de Sud funcționează la capacitate maximă, în urma ultimului val de COVID-19, care a ucis sute de pacienți. 

Peste 10 milioane de oameni din Coreea de Sud s-au infectat cu COVID-19, mai ales din cauza răspândirii variantei extrem de infecțioase Omicron a provocat un val record de infecții, au spus oficialii.

Numărul morților aproape s-a dublat de la începutul lunii februarie, aducând casele de înmormântare și crematoriile la capacitate maximă. Agenția Coreeană de Control al Bolilor (KDCA) a raportat marți 490.881 de cazuri, al doilea cel mai mare număr zilnic după ce a fost atins un vârf de 621.205 pe 16 martie.

Aproape 300 de persoane au murit într-o singură zi

În total, 291 de persoane au murit după ce s-au îmbolnăvit în ultimele 24 de ore, după ce vinerea trecută numărul deceselor zilnice a ajuns la 429. Cel puțin 13.432 de persoane au murit de la începutul pandemiei, dintr-un total de 10.427.247 de cazuri, a spus KDCA.

Aproape o cincime din populația de 52 de milioane a țării a avut sau se luptă cu SARS-CoV-2, potrivit ultimelor cifre.

Coreea de Sud a reacționat la focarul inițial cu un regim strict de carantină, dar cu 87% din populație complet vaccinată, restricțiile au fost eliminate de Seul, împreună cu regulile de distanțare socială.

Dozele de rapel au fost administrate pentru 63% din populație. 

Crematoriile din toată țara lucrează la capacitate maximă

Miniștrii le-au transmis celor 60 de crematorii din țară să deschidă la capacitate maximă și să crească numărul maxim de cadavre arse la șapte pe zi, față de cinci. Cele 1.136 de pompe funerare, care pot găzdui aproximativ 8.700 de cadavre, au fost instruite să-și extindă instalațiile.

Oficialul Ministerului Sănătății, Son Young-rae, a afirmat „capacitatea crematoriilor este în creștere, dar există încă diferențe regionale”.

Numărul de cadavre care pot fi cremate zilnic a fost ridicat la 1.400 de la 1.000 săptămâna trecută, dar există un volum mare de restanțe, iar în zona dens populată din Seul, așteptările lungi sunt obișnuite, a spus Son.

Procentul de paturi de terapie intensivă ocupate a crescut la aproximativ 64% miercuri, în creștere de la 59% cu două săptămâni mai devreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel