Credibilitatea cameristei care îl acuză pe fostul director al FMI, pusă sub semnul întrebării

Răsturnare de situație în cazul Dominique Strauss-Kahn. Credibilitatea cameristei care îl acuză pe fostul director al FMI, de agresiune sexuală este pusă sub semnul întrebării, după ce procurorii au descoperit transferuri suspecte de bani în contul său şi că aceasta are legături cu traficanţi de droguri, relatează New York Times.

În aceste condiţii, procurorii s-au întâlnit joi cu avocaţii apărării şi au discutat despre o eventuală renunţare la acuzaţii, adaugă cotidianul, citând înalţi oficiali din forţele de ordine.

Strauss-Kahn a fost pus sub acuzare, printre altele, pentru agresarea sexuală a cameristei la începutul lunii mai, când aceasta îi curăţa camera de hotel dn New York.

Iniţial, procurorii au insistat pe caracterul presupusei victime, în vârstă de 32 de ani - o mamă singură, muncitoare, care a cerut azil când a imigrat în SUA din Guinea - însă una dintre sursele citate de NYT a declarat că aceasta a minţit în repetate rânduri după formularea acuzaţiilor iniţiale.

Camerista ar fi sunat un bărbat aflat în închisoare, pentru deţinerea a aproape 200 de kilograme de marijuana, la o zi de la presupusa agresiune. În cursul conversaţiei telefonice, cei doi ar fi discutat despre avantajele unei acţiuni în justiţie.

De asemenea, procurorii au descoperit discrepanţe şi între ceea ce le-a spus despre cererea sa de azil şi conţinutul documentului. În plus, în contul său bancar au fost transferaţi 100.000 de dolari în ultimii doi ani, pe care nu a putut să îi explice.

Potrivit aşteptărilor, avocaţii apărării urmează să ceară vineri o relaxare a condiţiilor eliberării pe cauţiune a lui Strauss-Kahn. Sesiunea de vineri a fost fixată joi, în condiţiile în care următoarea audiere ar urma să aibă loc în 18 iulie.

Strauss-Kahn a fost eliberat în schimbul unei cauţiuni de cinci milioane de dolari şi locuieşte în prezent într-o casă luxoasă din Manhattan, sub supraveghere permanentă.

Procurorii ar urma să spună vineri judecătorului că au probleme cu acest caz, după descoperirea unor informaţii noi, scrie New York Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel