Creștere accize carburanți. Ciuvică, schimb de replici la Antena 3

Avocatul Sergiu Andon și președintele Grupului de Investigații Politice Mugur Ciuvică au avut un schimb de replici privind acciza la combustibil în direct, la Antena 3, în emisiunea "100 de minute".

Vă prezentăm replicile dintre cei doi:

Mugur Ciuvică: Prețul benzinei este format din valoarea petrolului, care înseamnă cam un sfert din prețul de la pompă, înseamnă producția în sine, rafinarea și profitul rafinăriei care înseamnă cam alt sfert și jumătate sunt taxe. Părerea mea este că anumite taxe au scăzut prea mult în România, deci nu o să fie nicio nenorocire foarte mare. Nu se va prăbuși economia! Haideți să nu ne speriem din orice chestie.

(...)

Sergiu Andon: Am ascultat discuțiile de aici despre acciza la combustibil. Zici că ascultam radio Erevan. Se spune că această măsură era foarte necesară, binevenită și chiar întârziată pentru că noi ne-am obișnuit să fim pe locurile 25-27 în toate clasamentele europene. Ce să căutăm noi în primele locuri la bine?!... Este amețitor. Fac și eu o glumă amară... (...) Nu mă întrerupeți! Eu nu sunt ca domnul Orban. Ați întrerupt pe toată lumea de când ați venit aici. Știți că vă respect, dar avem un moderator. Am o părere bună despre dumneavoastră. Ideea este că baza capitalismului românesc, întreprinderile mici și mijlocii, suferă șocuri mari la fiecare asemenea schimbare, iar ca să mă las prostit alături de alți oameni inteligenți, inclusiv domnul Ciuvică, de o gogoașă ca aceea rostită de domnul Bădălău care a zis că într-o economie liber concurențială, guvernul poate să impună comercianților de petrol prețuri stabile, ar însemna să mă cred prostul proștilor.

Mugur Ciuvică: Nici eu nu m-am lăsat prostit de asta! Înseamnă că nu ați fost atent. Eu am zis că nici atunci când a scăzut acciza, prețul nu a scăzut cu valoarea accizei, dar nici când va crește acciza, prețul nu va crește cu valoarea accizei. Vor fi niște creșteri moderate, așa cum și scăderile au fost moderate. De aceea am spus. Nu vreau să mă sperii așa, aiurea.

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a afirmat marți că proiectul de ordonanță privind creșterea accizelor la carburanți s-a discutat în coaliția de guvernare, fiind "o propunere printre multe altele".

Întrebat dacă subiectul creșterii accizelor la carburanți s-a discutat în vreo ședință a coaliției, Bădălău a replicat: "A fost o discuție, nu pot să vă relatez exact pentru că nu am toate detaliile, dar cu siguranță ceea ce pot să vă spun e că nu va crește la pompă produsul petrolier. Ieri cred... A fost o propunere printre multe altele".

El a adăugat că în programul de guvernare nu puteau fi trecute "miile de măsuri" care se impun.

"Nu are nicio legătură programul de guvernare cu aceste măsuri, pentru că în programul de guvernare nu puteau fi scrise miile de măsuri care ar trebui impuse. (...) Au fost și scăderi de taxe, care nu erau trecute în programul de guvernare", a precizat Bădălău, la Senat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel