Cozmin Gușă, despre programul de guvernare al PNL: Execrabil. Îmi pare rău pentru Cătălin Predoiu...

Cozmin Gușă este dezamăgit de programul de guvernare al PNL, lansat sâmbătă spre dezbatere publică și internă, dar speră că președintele Klaus Iohannis, în contextul actual geopolitic, va înțelege că România poate juca un rol major și cu eforturi destul de mici și că "își va alege colaboratorii potriviți".

România este singura, din zonă, care a rămas consecventă parteneriatului strategic cu Statele Unite, iar "strategia foarte sofisticată" de care este înconjurată i-a scăpat diplomației românești, a declarat, luni seară, la Realitatea TV, Cozmin Gușă. Totodată, consultantul politic a punctat faptul că "aliniamentul de pe Prut-Nistru este cel mai important aliniament geopolitic al momentului și al următorilor 20 de ani, în interacțiunea care se face între lumea de tip euroatlantic și lumea de tip euroasiatic, între o democrație de tip liberal și niște autocrații care se pot organiza pe la Shanghai cu armatele lor, iar România are un rol, în istorie. Suntem în această zonă în care cineva trebuie să înțeleagă că putem juca un rol major și cu eforturi destul de mici, am putea să aveam beneficii foarte mari", a mai spus consultantul politic.

În acest sens, Cozmin Gușă a afirmat, luni seară, la Realitatea TV, că speră că președintele Klaus Iohannis va înțelege acest lucru și că "își va alege colaboratorii potriviți, nu oameni care deja își împart funcții, nu oameni care scriu un program de guvernare execrabil. Îmi pare rău pentru Cătălin Predoiu, este un băiat inteligent, este unul dintre puținii politicieni care știe geopolitică, programul de guvernare pe care l-a schițat este o schiță care are niște propoziții și mai are și niste versuri din Eminescu. Cu toții îl iubim pe Eminescu, dar România nu are timp de poezii, astăzi, când vorbim de program de guvernare", a declarat Cozmin Gușă.

Lansare program de guvernare PNL. Vezi principalele propuneri ale liberalilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel